Podravkini pehari // Foto Ivo Čičin-MašanskerČetvrti dio ženskog serijala EHF-a o prvakinjama država obuhvatio je osam država pod radnim naslovom Balkan. Među tih osam svrstana je i Hrvatska uz Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Makedoniju, Rumunjsku i Bugarsku.

U Srbiji prvakinje su rukometašice Ivora iz Aranđelovca, koje su prekinule dominaciju Radničkog iz Kragujevca. U Crnoj Gori deseti puta uzastopce nije bilo dileme: Budućnost je osvojila svoj 10-i naslov prvakinja te države.

EHF ocjenjuje da se Podravki isplatilo ulaganje u mlade i da je to klubu donijelo dividendu: Podravka Vegeta obranila je naslov prvakinja i kup pobjednice Hrvatske, unatoč odlaska igračica i ozljeda. Ekipa je igrala hrabro praktički bez ikavih rotacija nakon što su ozljedama podlegle Selena Milošević, Dora Krsnik i Ivana Dežić.

Podravka je zadržala reputaciju kao mrijestilište mladih talenata.

U Bosni i Hercegovini naslov prvakinja osvojile su Grude bez gubitka boda i utakmica u kupu i prvenstvu. Kosovo ima nove prvakinje, Prištinu. Prošlosezonski prvak, Kastrioti, ovu je sezonu završio na trećem mjestu.

U Makedoniji, kao i u Crnoj Gori dileme nije bilo, nastavlja se vladavina Vardara. U Bugarskoj prvakinje su Etar-64 iz Velikog Tarnova. U Rumunjskoj prvakinje su igračice CMS Bucureşti, drugi puta za redom, a prognozira im se i treća kruna iduće sezone.