lopte 20140328124222 82841U trećem dijelu ženskog europskog serijala prvakinja, EHF je obradio prvakinje središnje Europe Mađarske, Austrije, Njemačke, Slovenije, Poljske, Češke i Slovačke. Nakon dva desetljeća nedodirljivosti Krim Mercator je pokleknuo od ekipe Zagorja, koja je tako osvojila svoj prvi domaći naslov. Zagorje se nije prijavilo za natjecanje u Ligi prvakinja, Krim je zatražio sudjelovanje u kvalifikacijama.

U Mađarskoj Györ je uz pomoć jakih pojačanja vratio naslov, što mu ga je prošle godine uzeo FTC. To je 12. naslov prvakinja za ovu mađarsku ekipu. FTC je u finalu pobijeđen s ukupnim rezultatom iz dvije utakmice 71:41.

Znatno dulju tradiciju osvajanja naslova ima austrijeki Hypo Niederösterreich koji je ove godine osvojio 40-i naslov. Taj kontinuitet traje od 1976. godine. Do njega je ekipa Union Korneuburg, kojeg je u finalu doigravanja Hypo pobijedio s visokih 29:23 i 41:16. U regularnom dijelu prvenstva Kroneuberg je ipak zabilježio pobjedu nad Hypom od 24:26 i to je prvi poraz Hypa u austrijskoj ligi od 22. ožujka 1976. godine, dakle nakon 40 godina.

U Njemačkoj prvakinje su opet rukometašice Thüringera, šesti puta.

U Poljskoj prvakinje su po 19-i puta rukometašice MKS Selgros Lublina. To im je četvrti naslov u nizu u 23 sezone poljske superlige. U regularnom dijelu Lublin je bio drugi iza Baltic Szezeina, ali je u utakmicama play offa bio bolji.

U Češkoj Repiublici naslov prvakinja četvrti puta za redom osvojila je ekipa The Black Angels u dramatičnim susretima sa Slavijom iz Praga. U Slovačkoj je prvaki šesti puta za redom Iuventa Michalovce, odnosno deveti puta u 13 godina.