S turnira TRENERI SURADNICI // Izvještava Nenad Smiljanec

FOTO // Ljerka Vresk, Martina Herman i Silvija Đelekovčan

Djevojčice Podravke 4 (godište 2006. i mlađe) u nedjelju su u Sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića u Koprivnici odigrale 1. krug Rukometne lige regije sjever za djevojčice B 2006. godište i mlađe. Uz djevojčice Podravke na turniru su nastupile i djevojčice iz Križevaca te Đurđevca.

S turniraEkipa Podravke 1 pobijedila je u obje odigrane utakmice, dok je ekipa Podravke 2 izgubila. Rezultati: Podravka 1 – Đurđevac 10:2 (7:1), Podravka 1 – Podravka 2 10:4 (7:1), Podravka 2 – Đurđevac 5:11 (3:6)
Podravka 2 – Radnik 5:12 (3:03), Radnik – Podravka 1 6:7 (4:3)

S turniraU prvoj utakmici turnira, između Podravke 1 i Đurđevca, od samog početka susreta bilo je vidljivo da je ekipa Podravke 1 kvalitetnija od protivnica. Prednost ekipe Podravke 1 u ovoj utakmici očitovala se u odlučnijem napadu i čvršćoj obrani.

Utakmica Podravka 1 - Podravka // Foto Ljerka VreskDruga utakmica, odigrana između Podravke 2 i Radnika, u prvom je poluvremenu bila zanimljiva, a poluvrijeme je rezultiralo omjerom 3:3. U drugom poluvremenu igračice Podravke 2 potpunu su potonule, nastupila je bezidejnost i nedostajalo je hrabrosti da se napravi nešto više. Takvu igru domaće ekipe gošće su znalački iskoristile i od početka drugog dijela utakmice, pa sve do njenog kraja susreta, izgledalo je kao da samo one postoje na terenu.

Utakmica Podravka 1 - Đurđevac // Foto Ljerka VreskNakon međusobne utakmice Podravke 1 i Podravke 2, koju je pobijedila Podravka 1, sastale su se ekipe Podravke 2 i Đurđevca. U odnosu na utakmicu Podravke 2 s Radnikom djevojčice Podravke 2 su odlično krenule u utakmicu te povele s 3:1. Nakon toga slijedi pad. Naročito u vraćanju u obranu što djevojčice Đurđevca koriste i ostvaruju prednost od tri razlike (6:3). Ovaj puta se igračice Podravke 2 ne predaju lako te prednost Đurđevca smanjuju na -1 (5:6). Nažalost, nakon toga slijedi nekoliko loših dodavanja i šuteva pa tako dozvoljavaju gošćama da povećaju prednost i ostvare pobjedu.

Utakmica Podravka 1 - Đurđevac // Foto Ljerka VreskČetvrta utakmica turnira, odigrana između Radnika i Podravke 1, bila je pravi mali triler u kojem su djevojčice iz Križevaca imale laganu inicijativu i stalno držale prednost jednog gola razlike s kojim odlaze na odmor rezultatom 4:3. Od početka drugog dijela Koprivničanke pokazuju veliku borbenost, koja ih je krasila prošle sezone, te okreću rezultat u svoju korist. Agresivnom obranom presijecaju četiri lopte, ali ih u čistim kontrama ne realiziraju što im je onemogućilo ulazak u mirniju završnicu utakmice. Uz nekoliko tehničkih grešaka i promašaja neizvjesnost oko pobjednika je trajala gotovo do samog kraja utakmice. No, djevojčice Podravke 1 u 28. minuti (igra se 2×15) postižu svoj sedmi gol koji je ujedno bio i njihov pobjednički.

Podravka 4 // Foto Ljerka VreskOvaj turnir djevojčice Podravke odigrale su znatno bolje nego prethodni. Samim igranjem utakmica i ovakvih turnira doći će iskustvo i sigurnost, a s time i bolji prikaz njihovog rukometnog znanja koje pokazuju na treningu.

Đurđevac // Foto Ljerka VreskRadnik // Foto Ljerka Vresk