Krenimo sa centra // Foto Ivo Čičin-MašanskerOd nekih jesenskih hrabro odigranih utakmica u Ligi prvakinja nije bilo toliko zadovoljstva u gledalištu i u ekipi kao nakon pobjede od 10 razlike nad Krim Mercatorom u Regionalnoj ligi. Krimom koji nastavlja igrati u glavnoj rundi Lige prvakinja i 31. siječnja u Stožicama igra s nama dobro poznatim Thüringerom. Podravka Vegeta nastavlja prvenstvo i blizu je utakmicama EHF Kupa pobjednika kupova (6. i 8. veljače sa ruskom Zvezdom). A forma se digla.

– Neka u buduće ne bude kao s Krimom, neka bude samo malo manje, bit ću zadovoljan – kaže trener Goran Mrđen, koji je učvrstio obranu Koprivničanki, iz koje proizlazi sve ono dobro i lijepo što smo vidjeli u nedjelju.

Mrđen nastavlja:

Goran Mrđen // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Dobili smo potvrdu da sve igračice mogu i da se s njima može računati u svakom trenutku. Bitno nam je da se ne boje igre i da budu ”ful” u utakmicama.

U srijedu u 20,30 u Varaždinu Podravka Vegeta igra zaostalu utakmicu 11. kola 1. HRL s Kokom. Dobra je vijest da su u sastavu i Trifunović i Čović. Čović je doista imala peh, jer je na utakmici s Metalurgom uletjela je glavom u putanju lopte koju je na gol opalila Dragišić. No, oporavila se brzo od udarca i nesvejstice.

Slijedi, dakle, Koka:

– Očekujemo dobru utakmicu i očekujemo da pobijedimo. Naime, ako se u bilo kojoj utakmici nismo maksimalno angažirali imali smo problem. Igrat ćemo stoga kao da je jedina i zadnja – kaže Mrđen.

Zadnja dva kola prvog dijela prvenstva, nakon kojeg će se znati i tko je ”jesenski” prvak (to nije Zamet kako se piše u tisku), razriješit će mnoge dileme o primatu ne samo prvog dijela prvenstva, već će dati odrednica i za konačni cilj tri ekipe.

– To je točno. Lokomotiva nije ona koja je bila, a i mi nismo oni koji smo bili. Zamet je odigrao dosadašnji dio prvenstva bez poraza, kao i mi i Lokomotiva, samo smo mi u međusobnom susretu odigrali neriješeno, ali Zamet nije igrao s nama, ni s Lokomotivom ni s Podravkom Vegetom. Naš je cilj ostati neporažen – veli Mrđen.

U 12. kolu u Zagrebu igraju Lokomotiva i Zamet, a u 13. kolu u Rijeci igraju Zamet i Podravka Vegeta. Osim što će biti uzbudljivo, bit će to i dobra priprema za naše europske perjanice Lokomotivu i Podravku Vegetu u EHF Kupu pobjednica kupova, čiji je sudjelovanje i učinak u Ligi prvakinja u utakmicama s europskom elitom ružno okarakterizirano iz vrha hrvatskog rukometa, tj. samog izbornika. Kao da je hrvastski klupski rukomet prvak svijeta, pa se osramotio kao i reprezentacija.

Ako se klubovima ne želi pomoći, nemojte im ni otežavati. Budite ponosni na to što imamo, a što se, nažalost, iz dana u dan (financijski) razgrađuje.

Piše: Ivo Čičin-Mašansker

Idemo dalje // Foto Ivo Čičin-Mašansker

TEHNIČKA NAJAVA UTAKMICE KOKA – PODRAVKA VEGETA

U 11. kolu 1. HRL za žene Podravka Vegeta gostuje u Varaždinu.

Utakmica Koka – Podravka Vegeta igra se u srijedu 21. siječnja 2015. u Gradskoj sportskoj dvorani Arena na Dravi, Šetalište Franje Tuđmana 1, s početkom u 20,30 sati.

Utakmicu sude Dalibor Feletar iz Bjelovara i Igor Rendulić iz Kutine, a nadzornik HRS-a je Loren Marić iz Kutine.