Otvoren je i četrnaesti po redu Memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo, a danas su pobjede upisali domaćin Podravka Vegeta protiv rumunjske Corone Brasov i mađarski Mosonmagyarovari KC protiv ŽORK Jagodine. Uz lijep odaziv koprivničke publike željne dobrog rukometa danas je upriličen i jedan mali svečani događaj za naše dvostruke državne prvakinje kojima su uručeni poklon paketi glavnog sponzora Podravke. Poklone je uručila predsjednica NO RK Podravke s.d.d. i članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina.

U obje utakmice imali smo prilike gledati atraktivan rukomet uz veliku borbenost. Mađarski je Mosonmagyrovari KC u prvoj utakmici koja se odigravala dominirao do kraja prvog poluvremena. Nakon što je utakmica otvorena uz +6 za mađarsku ekipu, ovogodišnji kvalifikant Lige prvakinja ŽORK Jagodina postiže radnu temperaturu pa mađarska ekipa odlazi na predah uz rezultat 13:10. Do kraja utakmice Jagodina čak dva puta dolazi samo na pogodak zaostatka no ipak ne uspijevaju prelomiti i utakmica završava (24:21).

U utakmici dana snage su odmjerile Podravka Vegeta i Corona Brasov. Velik broj gledatelja imao je prilike uživati u brzom i modernom rukometu u kojem je Podravka veći dio utakmice dominirala. U prvom poluvremenu Saračevićeve odabranice otišle su na odmor uz rezultat 14:9. U drugom poluvremenu gošće iz Rumunjske ubrzale su igru te su čvrstom obranom pružile dobar otpor i počele smanjivati Podravkinu prednost, ali naše cure su mirno i rutinski privele utakmicu kraju uz rezultat 26:24. Danas je najviše pogodaka zabila Dejana Milosavljević, a slijede ju Stanko i Debelić s po četiri. Vrijedi istaknuti i kako je Risović u prvom poluvremenu imala 9 obrana, a Ećimović u drugom 4. Trener Zlatko Saračević je u današnjoj utakmici izrotirao većinu igračica što će s obzirom da rezultat nije primaran činiti i u naredne dvije utakmice kako bi što bolje pripremio ekipu za nadolazeće sportske izazove.

Subota/24.08.2019.

09:30 ASC CORONA 2010 BRASOV – MOSONMAGYARÓVÁRI KC
11:00 PODRAVKA VEGETA – ŽRK JAGODINA
18:00 ŽRK JAGODINA – ASC CORONA 2010 BRASOV
20:00 PODRAVKA VEGETA – MOSONMAGYARÓVÁRI KC