Mješovita ekipa na početku priprema // Foto: Ivo Čičin-MašansrkePrvi trening Podravke Vegete u srijedu 25. srpnja prošao je po tradicionalnom scenariju, ali i u apsolutno pomlađenom sastavu. Na sastanku u prostorijama kluba predsjednik Krunoslav Bešvir rekao je:

– Drago mi je da nismo svi ovdje, jer je čast za klub što je šest naših rukometašica u reprezentaciji na Olimpijadi u Londonu.

Predsjednik je ponovio što on i klub očekuju u novoj sezoni:

– Očekujem stepenicu više, a to znači proći skupinu u Ligi prvakinja i ući u drugu rundu, odnosno u jednu od dvije četvrtfinalne skupine, ili najmanje, nastaviti natjecanje u Kupu kupova.

Rukometašice je pozdravila i direktorica Božica Palčić, dok je trener Neven Hrupec iznio plan rada do rujna.

U KOLOVOZU DOLAZE VARDAR I ZVEZDA

Predsjednik Krunoslav Bešvir govori okupljenim igračicama // Foto: Ivo Čičin-MašanskerA u tom planu ima i novosti, tj. novih pripremnih utakmica. Do 1. kolovoza okupljene djevojke radit će u Koprivnici. To su iz prve ekipe Ivana Kapitanović, Iva Pongrac, Andrea Čović, nova-stara Podravkina igračica, mađarska reprezentatvka Anita Bulath, Sanja Damnjanović, Ivana Dragišić i Marijeta Vidak. Njima su priključene iz Podravke Lino A. Oremović, Anamarija Maljak, Sara Šenvald, Larisa Kalaus, Dora Kalaus, Ena Zagorščak i Mateja Mikolčić, a prvi dan pomagao je i njihov trener Branko Krajačić. U četvrtak će doći i trener Bojan Golub, koji je odlučio prekinuti ljetovanje i uključiti se u rad ranije (trebao je doći tek krajem mjeseca zajedno s trenerom golmanica Vladimirom Vujovićem). U ponedjeljak dolaze nesuđene olimpijke Marta Žderić i nova igračica Žana Čović. Uz ekipu je od prve minute fizioterapeut Bojan Savić.

Sedam mladih (na slici s trenerom Krajačićemprvi puta na pripremama 1. ekipe // Foto Ivo Čičin-MašanskerU kolovozu će biti odigrano nekoliko prijateljskih međunarodnih utakmica. Novost je što će u utorak 14. i četvrtak 16. kolovoza u Koprivnici Podravka Vegeta odigrati dvije utakmice s makedonskim Vardarom, koji sudjeluje u natjecanju EHF kupa. U subotu 18. kolovoza gostuje ruska Zvezda, koja sudjeluje u kvalifikacijama za Ligu prvakinja. Sve će se utakmica igrati u 19 sati.

Podravkine juniorke sa SP u Češkoj: Vidak, Dragišić, A. Čović i Kapitanović // Foto Ivo Čičin-MašanskerNakon toga Podravka Vegeta sudjelovat će 22. i 23. kolovoza na turniru u mađarskom Érdu, gdje će biti i Vardar, domaćin Érd i ekipa srpskih prvakinja Zaječar.

Anita Bulath u Podravkinu dresu // Foto Ivo Čičin-MašanskerPerjanice hrvatskog ženskog rukometa, olimpijke Ivana Jelčić, Nikica Pušić-Koroljević, Anita Gaće, Vesna Milanović Litre, Miranda Tatari i Lidija Horvat, priključuju se ekipi nakon turnira u Érd, 25. kolovoza.

Zajednička slika svih prisutnih na treningu // Foto Ivo Čičin-MašanskerA onda 31. kolovoza i 1. rujna slijedi Memorijalni turnira Josip Samaržija Bepo u Koprivnici, na kojem sudjeluju Krim Mercator, Hypo Nö, europski prvak Budućnost i Podravka Vegeta prvi puta u punom sastavu u novoj sezoni.

LIGA PRVAKINJA U KOPRIVNICI NEDJELJOM

I - počelo je // Foto Ivo Čičin-MašanskerMlade igračice će nakon Érda biti na raspolaganju treneru Branku Krajačiću, a Podravka Lino odigrat će prvenstvo 2. HRL sjever u punom sastavu, jer Podravka Vegeta ne igra 1. HRL sve do doigravanja na proljeće, pa neće biti potrebe za prebacivanjem mladih u 1. ekipu.

Podsjetimo da Regionalna liga (Jagodina, Zaječar, Vardar, Metalurg, Budućnost, Biseri Plevlja, Lokomotiva, Podravka Vegeta) počinje 8. rujna, a Liga prvakinja 13. listopada Györ, Krim Mercator, kvalifikant, Podravka Vegeta. Nakon dogovora s HTV Podravka Vegeta svoje će utakmice igrati nedjeljom, a subotom će TV termine zauzeti Zagreb osiguranje.