Poziranje fotoreporterima // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa prvom okupljanju Podravke Vegete u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici našlo se 18 igračica, tri trenera, fizioterapeut, koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak i predsjednica Nadzornog odbora RK Podravke s.d.d Olivija Jakupec. Od danas treninzi će se svakog dana (subotom samo jedan trening) održavati prije podne u 9 sati u šumi Crna gora, poslije podne u 18 sati u dvorani, a na raspolaganju su i Cerine sa svojim sadržajima (bazen, teretana).

Olivija Jakupec i Vesna Želježnjak pred ekipom // Foto Ivo Čičin-MašanskerPrije prvog treninga Olivija Jakupec u ime Nadzornog odbora i sponzora ponovila je da sponzor stoji iza kluba, a od stručnog vodstva i igračica očekuje se izvršenje jedinog ”obaveznog predmeta”: osvajanja domaćeg prvenstva i kupa. To je najvažnija obaveza i za to treba uložiti krajnje zalaganje, snagu, volju i želju i opravdati nošenje Podravkina dresa.

Pažljjvo slušanje govora vodstva kluba // Foto Ivo Čičin-MašanskerKoprivnička gradonačelnica Vesna Željeznjak na istoj je ”valnoj dužini”, tražeći da i navijači daju punu potporu naporima kluba, koji je sada, zahvaljujući dosadašnjem upravnom odboru, potpuno sređen, i da neće biti disonantnih tonova.

Uostalom, sada je i predstavnik navijača u Nadzornom odboru, Dejan Tkalec, koji je također rekao nekoliko riječi na prvom okupljanju.

PRVI TRENING

Nakon toga trener Goran Mrđen dao je znak za početak treninga. Fizički dio priprema obavlja Alen Marošević i vjeruje se da će ekipa biti dobro ”skefana”, jer je vrlo stručan i radišan. Mrđenu i dalje pomaže pomoćnik Filip Turk, a na prvom okupljanju nije bilo trenera vratarki Gorana Trajkovskog. Njegovo angažirnje nova je dimenzija u radu kluba. On će, kao što je to bio slučaj i s Vladimirom Vujovićem, sjediti i na klupi, jer rad s golmanicama i vođenje golmanica na utakmicama sasvim su različiti od zadataka ostatka ekipe.

Prinove: Tatari, Elez, Džono i Nikšić // Foto Ivo Čičin-Mašansker

IGRAČICE NA PRIPREMAMA

Pripreme će obaviti golmanice Milenković, Kapitanović i Jukić, pivotkinje Džono i Čović, a bit će prirodane i mlađe Šenvald i Zagorščak kad se vrate sa SP kadetkinja, lijeva krila Nemaškalo, A. Oremović i Karlovčan, desna krila Nikšić i Maljak, lijeve vanjske Elez i Trifunović, srednje vanjske Tatari i Vidak, desna vanjska Živković, a kad ozdravi priključit će se i Dragišić (koja je bila na prvom okupljanju, ali ne može trenirati). Na okupljanju su bile i mlade vanjske igračice Papac i Mrđen, a priključit će se i sestre Kalaus. Sve mlađe bit će dio prve ekipe i trenirat će u pripremnom razdoblju, nakon čega će trener odlučiti o sastavu za natjecanja.

NA BEPOVOM TRUNIRU I IUVENTA MIHALOVCE

Nema puno izmjena u planovima odigravanja pripremnih utakmica. Jedina je novost da je Bepov memorijalni turnir upotpunjen, pa će osim Budućnosti i Krim Mercatora sudjelovati i prvakinje Slovačke Iuventa Michalovce, uz domaću Podravku Vegetu, pa će u dva dana 29. i 30. kolovoza biti odigrano šest utakmica.
U kolovozu u Koprivnici gostuje četvrtoplasirana mađarska ekipa Érd (8. kolovoza), odlazi se na prijateljsku utakmicu u Mađarskoj s europskim prvakinjama Györom (15. kolovoza), zatim se gostuje u Dunaújvarosi (22, 23/24. kolovoza) na trodnevnom turniru (Debrecen, Dunaferr, Podravka Vegeta/Féhervar, Lokomotiva, Zvezda), a moguća je u međuvremenu i prijateljska utakmica s nekom domaćom ekipom. 

1. HRL OD 13. RUJNA – IZVLAČENJE PAROVA TEK 14. KOLOVOZA

Prvenstvo Hrvatske počinje 13. rujna, a sasvim je neobično da će se parovi izvlačiti tek 14. kolovoza. Klubovi bi ipak informaciju tko s kim i kada, trebali dobiti prije, jer, ne zaboravimo, trebat će uskladiti Podravkine utakmice zbog nastupa u kvalifikacijama Lige prvakinja 20. i 21. rujna.