curice-2oo4.-i-mladje // Foto roditeljiTRENERI SURADNICI: Napisao trener Branko Krajačić
RLRS djevojčice „B” Regija sjever 1. krug – Koprivnica

Utakmicama protiv vršnjakinja iz Varaždina i najmlađe igračice (djevojčice rođene 2004. i mlađe) Rukometnog kluba Podravka, započele su svoje natjecanje u velikom rukometu. Natjecanje je pod ingerencijom HRS-a, a za provedbu i tehnički dio organizacije zadužen je Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije. Za natjecanje se prijavilo 11 ekipa, a organizirano je turnirskim sustavom natjecanja kroz 10 krugova.

Na turniru sudjeluju četiri ili pet ekipa, a utakmice se igraju 2×15 minuta. Djevojčice Podravke, zbog svoje brojnosti, u natjecanju imaju prijavljene dvije ekipe, a prvi krug turnira odigran je u Koprivnici prošlog vikenda.

Kao što sam u uvodu spomenuo, ugostili smo rukometašice Koke koja je također u natjecanju sa dvije ekipe. Vrlo zanimljivo i veselo druženje u kojem smo konačno igrali rukomet, kakav igraju i naši uzori, igračice prve ekipe, a rezultat namjerno ne spominjemo, jer bi on u ovom uzrastu trebao biti manje važan.

curice-2oo4.-i-mladje // Foto roditeljiOdigrali smo pet utakmica, a svaka nam je bila kao da igramo Svjetsko prvenstvo. Tribine prepune roditelja, braće, baka i djedova koji su navijali za svoje, ali isto tako nagrađivali i protivničke dobre poteze i akcije. Na kraju smo umorni, sretni i zagrljeni napustili teren, a u svlačionici je pao i poneki selfie za uspomenu. Slijedeći krug igra se 9. studenoga u Garešnici, a uz nas igraju ekipe: RK Garešnica, ŠR RK Lipa iz Lipika i ŽRK Bjelovar.

Kako se do sada nismo previše pojavljivali evo i osnovnih informacija o grupi koju čine djevojčice rođene 2004. godine i mlađe. Grupa broji 36 djevojčica koje rade u tjednom ciklusu od četiri dana :

Ponedjeljak ……19,30 – 20,45 sati
Utorak …………..18,00 – 19,15 sati
Srijeda …………..18,00 – 19,15 sati
Četvrtak ………..18,00 – 19,15 sati

Prošlu smo natjecateljsku godinu vrlo uspješno igrali mini rukomet, a ove smo godine prave rukometašice i natječemo se u RLRS djevojčice „B”. Još jedna u nizu vrlo nadarenih i perspektivnih generacija, čije će igračice s ponosom nositi ime Podravke.

I na kraju: za sve zainteresirane, još uvijek ima mjesta ako se netko želi priključiti radu.