Juniorke u Dugom Selu // Foto HRSHrvatska ženska juniorska reprezentacija okupila se 28. svibnja u Dugom Selu u sklopu prve faze priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo koje se od 23. srpnja do 2. kolovoza održava u Španjolskoj. Izbornik Branko Šebek komentirao je prvu fazu priprema.

– Ne mogu reći da su sada spremne. Ovo je prvo okupljanje nakon kvalifikacijskog turnira u Bugarskoj za Europsko prvenstvo. Na pripremama nisu sve igračice, koju su na širem izboru, radi zdravstvenih problema, a isto tako zbog obaveza prema školama i maturama. Ovdje na pripremama u Dugom Selu neke nove su cure koje su dobile priliku da kroz ovaj dio priprema pokažu što mogu i iskoriste priliku da izbore mjesto za drugu fazu priprema. Put k Europskom prvenstvu počinjemo u Zadru, zatim slijede Delnice te Umag prije samog odlaska na Euro.

Izbornik hrvatskih juniorki Branko Šebek na pripreme je pozvao Ivu Šebalj, Anu Krmpotić, Antoniju Oremović, Doris Vlajsović, Anamariju Maljak, Josipu Mamić, Nikolinu Zadravec, Saru Šenvald, Ivu Karlić, Jelenu Kovačić, Mariju Ljubičić, Andreu Pavković, Larisu Kalaus, Bernardu Čalušić, Doru Kalaus, Kristinu Barišić, Luciju Perajicu i Ivu Galetić. Oremović, Malajk i Šenvald su Podravkine igračice, a Podravikne na posudbi su Krmpotić, Larissa i Dora Kalaus.

Ždrijeb u Valenciji odredio je za Hrvatsku A grupu u kojoj su i Danska, Srbija i Crna Gora.

– Na Europskom prvenstvu nalazimo se u grupi s Danskom, Crnom Gorom i Srbijom. Grupa je izuzetno motivacijska, a protivnike dobro poznajemo. Danska je druga ekipa s Europskog kadetskog prvenstva i treća sa Svjetskog kadetskog prvenstva što znači sam vrh ženskog rukometa u ovoj uzrasnoj kategoriji. Crna Gora i Srbija po kvaliteti su blizu nama, odnosno mi njima, prema tome tu je sve otvoreno. Ja to gledam na način da je puno toga do nas samih i da možemo dosta toga dobroga napraviti. Mislim da je konačno vrijeme da i ova generacija napravi pozitivan iskorak. Nedostaje jedan dobar rezultat da pomogne ovoj generaciji i da iskorači u kvalitetni rukomet.

Uz izbornika Šebeka s djevojkama rade trenerice Vesna Miletić i Dubravka Tunjić, kondicijski trener Krešimir Brčić te fizioterapeutkinja Slavica Brčić.

(Prema www.hrs.hr)