Hrvatska ženska juniorska reprezentacija bez pobjede je završila prvi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj. I stoga će se u nastavku natjecanja boriti za poredak od 9. do 16. mjesta.

Naime, kao što je poznato, dvije najbolje ekipe iz svake od četiri skupine prošle su dalje, odnosno osigurale su borbu za medalje. Preostala dva sastava razigravaju za poredak od 9. do 16. mjesta. Pri tome se spajaju skupine A i B, odnosno C i D. Uz Hrvatsku iz prve faze natjecanja u Skupini A ispala je Nizozemska. Iz Skupine B sada nam za suparnice dolaze reprezentacije Islanda i Njemačke. I dok su Islanđanke u prvom dijelu, kao i Hrvatska, doživjele 3 poraza, Njemačka je nesretno ispala jer je u krugu tri reprezentacije (mini tablica) s istim učinkom, a riječ je Portugalu i Rumunjskoj, imala najslabiju gol razliku.

Prvi susret u toj utješnoj skupini Hrvatska igra u utorak 11. srpnja 2023. godine u 14.15 sati protiv Njemačke. Drugi je na rasporedu dan kasnije protiv Islanda u 12.00 sati. Važno je napomenuti da su Njemice i Nizozemke prenijele po dva boda osvojena protiv Islanda i Hrvatske u prvom krugu. Svi susreti igraju se u Pitesti Areni tako da Hrvatska nije morala nigdje putovati.

EUROPSKO PRVENSTVO: RAZIGRAVANJE ZA 9.-16. MJESTO

11.07.2023          14.15       HRVATSKA – NJEMAČKA

12.07.2023          12.00       ISLAND – HRVATSKA