Dora Kalaus, ilustracijaTradicionalni turnir mlađih kadetskih reprezentacija, koji se svake godine održava u drugoj regiji, ove je godine ugostio grad Osijek i RS Osječko baranjske županije. Iako oslabljena, regija Koprivnica, koju su sačinjavale igračice TVIN Trgocentra (4), Zrinskog (5), RŠ Bjelovara (2), Podravka (6), sve rođene 1996. i mlađe, pokazala je najviše i osvojila prvo mjesto.

U najbolju sedmorku turnira ušle su i četiri igračice iz naše regije: Maljak, A. Oremović, L. Kalaus i D. Kalaus (sve Podravka). Osijek se pokazao kao odličan domaćin, a redoslijed ekipa na kraju je izgledao ovako: 1. Koprivnica, 2. Osijek, 3. Zagreb i 4. Istra.

Nažalost, prvi se puta zbog financijske situacije na turnir nisu odazvale sve reprezentacije. Izostale su regije Rijeka i Split, što će sigurno utjecati i na turnire koji će se održavati idućih godina, jer je problem i financiranje odlaska i do sada bio prisutan kod svih regija, a koje su ipak nalazile rješenje i odazivale se na turnire bez obzira bili oni u Sinju ili Varaždinu. No, kako je to u ingerenciji HRS-a, vjerojatno će odgovorni naći načina da obvežu sve regije na dolazak.

Drugi problem bio je neusklađenost kalendara natjecanja, u kojem je došlo do preklapanja zadnjeg kola ligaškog natjecanja i turnira, a što je utjecalo i na odabir igračica. Posebna priča su klubovi Bjelovar i Petrijevci, koji zbog svojih sitnih interesa nisu željeli prilagoditi prvenstvene utakmice turniru, pa smo nastupali u nekompletnim sastavima.

Izbornik Branko Krajačić

TURNIR REGIONALNIH REPREZENTACIJA – MLAĐE KADETKINJE

OSIJEK – Sportska dvorana Gradski vrt.

KOPRIVNICA – ZAGREB 25:20 (10:10)

OSIJEK – KOPRIVNICA 25:22 (11:10)

ISTRA – KOPRIVNICA 21:36 (12:20)

KOPRIVNICA: Krmpotić, Markanović, Feketija, Zadravec, S. Posavec, P. Posavec, Rajić, Laptoš, A. Oremović, L. Kalaus, D. Kalaus, Štefanec, Dušak, Galetić, Dukić, Maljak, Sabo. TRENER: Željko Golik. IZBORNIK: Branko Krajačić.