Regionalno okupljanje // Foto RK PodravkaTRENERI SURADNICI: Piše regionalna suradnica HRS-a Đurđica Zečević

U nedjelju je u sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića održano kontrolno okupljanje perspektivnih mladih igračica s područja Regije Sjever. Okupljanje se provodi prema programu HRS-a , a obuhvaća inače svih šest rukometnih regija na području Republike Hrvatske.

Regionalno okupljanje // Foto RK PodravkaPlanom, koji je prihvaćen na plenumu klubova i sastavi je dio kalendara aktivnosti za mlađe dobne skupine, takav vid okupljanja predviđen je jednom mjesečno uz izmjenjivanje domaćinstava, sa svrhom uvida u rukometni ženski potencijal i pred priprema za konačni izbor državnih reprezentacija.

Regionalno okupljanje, treneri // Foto RK PodravkaOvoga puta, u organizaciji RS KKŽ-e i RK Podravka, skup perspektivnih igračica rođenih 2002/2003. i 2000/2001 održan je kod nas, a pozivu su se odazvali klubovi: Koka (16), Zrinski (5), Garešnica (3),TVIN Virovitica (11), Pitomača (6), ŽRK Bjelovar(8), Prelog (9), Đurđevac (4), Ivanska (2), KTC (6), RŠD Bjelovar (4) i Podravka (21). Ukupno 47 mlađih kadetkinja i 48 djevojčica.

Regionalno okupljanje, trening // Foto RK PodravkaObje skupine radile su, odvojeno, u dva termina. Prije podne održan je trening, a poslije podne igrane su kontrolne međusobne trening utakmice. U rad po skupinama bili su uključeni i svi klupski treneri (12), koji su došli u pratnji igračica (iz RK Podravke Snježana Petika i Goran Rihtarić), a rad su koordinirali suradnici HRS-a za Regiju Sjever Davor Lamza i Đurđica Zečević te Diter Benotić ispred Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Iduće okupljanje biti će 10. siječnja 2016. godine u Virovitici.