Podravka Budućnost Ljubljana // Foto Ivo Čičin-MašanskerMalo je trebalo, pa da Podravka Vegeta pobijedi u suretu 5. kola Regionalne lige, u utakmici koja se igrala u dvorani Krima na Galjevici u Ljubljani. Rezultat je 19:21 (10:12) za Budućnosti. U 43. minuti bilo je 17:14 za Podravku Vegetu. Većim dijelom utakmice igra je bila ravnopravna, obrane čvrste, golmanice dobre. Igralo se oštro uz malo isključenja i tek poneki sedmerac.

Treba reći da je Budućnost ovaj tjedan trenirala u Ljubljani zajedno s Krimom. Zbog zdravstvenih problema nije nastupila Bulatović, a Neagu i Cvijić trener Dragan Adžić poštedio je napora i čuvao ih za utakmice četvrtfinala Lige prvakinja s Larvikom. Podravka Vegete nastupila je također s 13 igračica, ozlijeđena je Milošević, zamjene s kadetkinjama nisu bile moguće zbog akcije kadetske reprezentacije.

Podravka Budućnost Ljubljana // Foto Ivo Čičin-MašanskeOsim Jukić sve su Podravkine igračice sudjelovale u igri i sve su zabile gol ili više. Najviše na utakmici Ivana Dežić (5) i vrlo vrijedna razigravačica Ivona Mrđen (4). Bilo je poteza svih igračica za pljesak. Budućnost je dobila utakmicu zbog gubljenja lopti suparnika u napadu iz čega su slijedili tzv. laki golovi. Tu vratarke ne mogu ništa. Kapitanović je branila do 45. minute, nakon toga ušla je Hajduk. Kod Budućnosti Zečević je branila do 43. minute, kada je ušla Batinović.

U 1. poluvremenu Podravka Vegeta bila je ta koja je imala početno vodstvo za 1:0, 2:1, uz dva izjednačenja na 3:3 i 4:4 u 9. minuti. Budućnost je vodila i sa četiri razlike (5:9 i 6:10), ali se stizalo.

U 2. poluvremenu Debelić je u 38. minuti izjednačila na 13:13, a minutu kasnije Mrđen je dala vodeći gol za Koprivničanke. Dežić, Pavlović i Nemaškalo podigle su rezultat na 17:14 u 43. minuti, a onda je Budućnost preuzela inicijativu i pobijedila. Nema zamjerki pobjedi, kao ni Podravki Vegeti, jer cure su se junački borile.

U nedjelju u 16 sati na istom mjesto utakmicu 6. kola igraju Podravka Vegeta i Vardar

Podravka Budućnost Ljubljana // Foto Ivo Čičin-MašanskeUTAKMICA 5. KOLA ŽENSKE REGIONALNE RUKOMETNE LIGE WRHL

PODRAVKA VEGETA – BUDUĆNOST 19:21 (10:12)

LJUBLJANA – Dvorana Krima na Galjevici. Gledatelja: 100. Suci Bojan Lah i David Sok (obojica Slovenija). Delegat WRHL: Janko Požežnik (Slovenija).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (8+0), Hajduk (1+-); Zadravec, Dežić 5, Karlovčan 1, Krsnik 1, Nemaškalov 3, I. Mrđen 4 Vidak 1, Pavlović 1, Gugić 1, Debelić 2. TRENER: Goran Mrđen.

BUDUĆNOST: Zečević (10+0), Batinović (6+0); Ujkić 4, Jauković 4(1), Pletikosić, Agović 1, Irman 4, Premović 1, Pavićević 3, Ramusović 1, Achruk, Lazović, Grbić 3. TRENER: Dragan Adžić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(1), Budućnost 2(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Vidak 2+2+2, diskv. u 58′), Budućnost 4 minute (Ramusović, Grbić).

IGRAČICA UTAKMICE: Darija Zečević (Budućnost).