Time out // Snimljeno s ekranaU 2. kolu Regionalne lige na turniru u Podgorici Podravka Vegeta igrala je s domaćinom prvog turnira Budućnosti i izgubila s 36:29 (17:16). Prvo poluvrijeme igralo se ravnopravno, u drugom je bio vidljiv pad snage kod Koprivničanki, što je pogodovalo snažnim djevojkama iz crnogorske ekipe. No, opći dojam prvog kruga Regionalne lige jest da je to dobro došlo natjecanje i da je Podravki Vegeti sigurno pomoglo za uigravanje prije prvanestvenih (i kup) nastupa. Sretan put natrag doma.

Prvo poluvrijeme Koprivničanke su odigrale ravnopravno s mnogo igrački jačim suparnikom, sudionikom glavne runde Lige prvakinja. Budućnost je dobila taj dio sa 17:16, ali samo jednom (17:13 u 26. minuti) domaće su imale četiri razlike. Pred kraj poluvremena tri obrane Hajduk zaredom (kontra, zicer, krilo) donijele su rezultatsku ravnotežu, jer je Podravka Vegeta smanjila na samo jedan gol razlike. U 10. minuti igralište je morala napustiti prva golmanica Antonia Jukić zbog udarca lopte u glavu iz skok šuta s krila. Na povom putovsnju fizioterpeutkinja Podravke Jasna Uzelac odlučila je da Jukić mora mirovati. Nije više ulazila, do kraja utakmice branila je Simona Hajduk

Od 34. minute Budućnost je vodila s 24:17 i tih četiri razlike bio je najčešći razmak u rezultatu. Budućnost je igrala pokretnu obranu s dubokom zonom visokih igračica i tako uspjevala zaustaviti napade Podravke Vegete ili suparnice svesti na greške. U 40. minuti kod 24:20 ozlijedila se Marta Batinović, pa je na gol stala Babović i odmah obranila semderac.

Do 52. minute razlika je bila pet golova (30:26), a onda je Budućnost pojačala snage u napadu i, pretežito razornim udarcima iz vana, postavila stvari na svoje mjesto.

Podravka Vegeta odigrala je hrabro, dobro, ali razlika u kvaliteti i rangu ipak je bila vidljiva.

U prvoj utakmici 2. kola Vardar je svladao Krim Mercator sa 38:29 (19:13). Idući turnir krajem ožujka je u Koprivnici. Podravka Vegeta dočekuje ga na 3. mjestu Regionalne lige.

UTAKMICA 2. KOLA REGIONALNE LIGE PODGORICA

BUDUĆNOST – PODRAVKA VEGETA 36:29 (17:16)

PODGORICA – Sportski centar Verde complex. Gledatelja:1000. Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (obojica Hrvatska). WRHL delegat: Neabojša Vujisić (Crna Gora).

BUDUĆNOST: Batinović (4+-), Babović (2+1); Ujkić, Neagu 4, Jauković 11(1), Pletikosić 2, Agović, Cvijić 3, Irman, Malović, Bulatović 6(2), Pavićević 2, Ramusović 2, Ahruk, Lazović, Grbić 5. TRENER: Dragan Adžić.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (1+-), Hajduk (9+0); Dežić, Karlovčan 3, Popović, Krsnik 3, Milošević 6(2), I. Mrđen 1, Franušić, Vidak 7(4), Pavlović 2, Gugić 1, Debelić 6. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Budućnost 3(3), Podravka Vegeta 7(6).

ISKLJUČENJA: Budućnost 2 minute (Cvijić), Podravka Vegeta 8 minuta (Karlovčan, Milošević, Vidak, Debelić).