Nova Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerIako je ove godine postojala inicijativa Vardara za formiranje nove Regionalne lige, ons zbog tehničkih okolnosti nije pokrenuta: premalo je bilo vremena za potvrde saveza država iz kojih su klubovi. Međutim, pravno nije ugašena stara Regionalna liga i ona je – oživjela!

U Ljubljani je u nedjelju održan sastanak starog sastava Regionalne lige na kojem su bili i direktorica i jedina članica Uprave RK Podravke Božica Palčić i trener Podravke Vegete Goran Mrđen. Božica Palčić je za našu internetsku stranicu izvjestila:

– Ove će sae sezone igrati Regionalna liga po novom, turnirskom, sustavu. U Regionalnoj ligi sudionici će biti dva crnogorska kluba, Budućnost i Danilovgrad, dva hrvatska, Podravka Vegeta i Lokomotiva te slovenski Krim Mercator. GEN-I Zagorje zbog financijskih razloga nije moglo dati pristanak, pa je naknadni poziv poslan austrijskom Hypu. Čeka se odgovor.

Kao što je poznato do početka prvenstva Podravka Vegeta će sudjelovati na turniru u Dunaújvárosi i domaćem memorijalnom Bepo turniru, a gostuje i na pripremama kod Györa, dok u gostovanje dolazi Érd. Ono što veseli jest činjenica da je Podravka Vegeta pozvana i na Ferencvarosev turnir, ali je već ranije dala pristanak za turnir u Dunaújvarosi, pa ne može sudjelovati na tom turniru što se održava u Budimpešti. Također je pozvana i na memorijalni turnir Vinka Kandije u Ljubljani, ali datum turnira poklapa se s početkom hrvatskog prvenstva, pa također Koprivničanke ne mogu sudjelovati i na tom turniru.

– Zovu nas, cijene nas – rekla je Božica Palčić.

Po reakcijama iz jakih klubova jasno je da su prepoznali sadašnji sastav Podravke Vegete kao respektabilnu ekipu, s kojom snage žele odmjeriti i najjači europski klubovi. Tome je pridonijelo popunjavanje igračkog kadra, ali i stručnog stožera. Angažiranje trenera za fizičku pripremu i trenera vratarki pokazalo je da direktorica i Nadzorni odbor (koji na sva kadrovska rješenja daje pristanak) misle ozbiljno.

Nema novosti oko novih igračica. Pozivi igračicama iz Hrvatske nisu urodili plodom. Nevjerojatno, ali istinito: perspektivne igračice, na početku karijere ne žele igrati u našem najtrofejnijem klubu. Po svemu izgleda da je klub više cijenjen u europskim razmjerima.