Krim Podravka na Kandijinom memorijalu // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa startu obnovljene Regionalne lige s kvalitetnim klubovima regije (Vardar, Budćnost, Krim Mercator, Podravka Vegeta) Podravka Vegeta svlaadala je slovenski Krim Mercator s 30:21 (15:12). Kako je najavio na internetskoj stranici Krima trener Uroš Bregar, Slovenke su nastupile u pomlađenim sastavu, dok su se glavne igračice čuvale za sutrašnji susret s Vardarom.

Od početka je Podravka Vegeta bila kvalitetnija i sa suvislom igrom napravila odmak od Ljubljančanki, koji je bio vidljiv već u 1. poluvremenu, a u drugom se dijelu pokazala i raskoš u rješenjima, s dobro odigranim akcijama za pivota (Debelić 8 golova), a zapažene su bile obrane Jukić na golu. U 2. poluvremena branila je i Hajduk, koja je svoju karijeru u Podravki Vegeti počela obranom sedmerca.

Na put nisu išle zbog bolesti Džono i Zadravec, za Kapitanović se zna, a prije utakmice iz zapisnika je izbrisana i Nemaškalo zbog temperature. Dopunu sastava činile su pivotmenka Popović i vanjska igračica Franušić.

U nedjelju u 18,30 sati u 2. kolu Podravka Vegeta igra s domaćinom, Budućnosti,

UTAKMICA 1. KOLA REGIONALNE LIGE TURNIR U PODGORICI

KRIM MERCATOR – PODRAVKA VEGETA 21:30 (12:15)

PODGORICA – Sportski centar Verde complex. Gledatelja: 200. Suci: Novica Mitrović i Miljan Vešović (obojica Crna Gora). Delegat Nebojša Vujsić (Crna Gora).

KRIM MERCATOR: Stefanišin, Marinček, Pandžić; Georgijev 4, Žabjek 1, Benko 1, Milanović Litre, Jeriček, Bajramoska, Urbančić, Zulić 4, Koren 5, Kamdop 4, Amon 2. TRENER: Uroš Bregar.

PODRAVKA VEGETA: Jukić 1 (10+1), Hajduk (2+1); Dežić , Karlovčan 4, Popović, Krsnik 4, Milošević 4, I. Mrđen 1, Franušić, Vidak 5, Pavlović 2, Gugić, Debelić 8. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Krim Mercator 6(4), Podravka Vegeta 3(2).

ISKLJUČENJA: Krim Mercator 4 minute (Georgijev, Kamdop), Podravka Vegeta 8 minuta (Milošević i Pavlović 2+2).