Detlja s utakmice // Foto Denis DukovskiU utakmici za 3. mjesto Krim je pobijedio Podravku Vegetu s 31:25 (13:13). U polufinalu su postignuti ovi rezultati: Vardar – Podravka Vegeta 29:16 (14:9), Budućnost – Krim Mercator 31:23 (17:12). Tako za 1. mjesto igraju Vardar i Budućnost, koji su ujedno i sudionici Final Foura Lige prvakinja, a za 3. mjesto igrali su Podravka Vegeta i Krim Mercator.

U prvom poluvremenu igra je bila ranopravna, ali je Podravka Vegeta više pokazala. Tu ti tamo na igru su utjecale sudačke odluke. U 17. minuti bilo je 8:5 za Podravku Vegetu. Odlično je branila Hajduk, jedino su problem bili udarci iz vana, ali iza njenih obrana uslijedili su napadi i golovi. No, Krim se vratio i u 24. minuti vodio je 9:10, pa potom i s dva razlike, da bi Podravka stigla na 13:13, što je i bilo stanje na kraju 1. poluvremena. Efikasna Vidak – pet golova.

Detlja s utakmice // Foto Denis DukovskiU drugom poluvremenu Krim se odvbojio na četiri zgoditka prsednosti, Podravka je stizala (u 47. minuti 21:22), ali do kraja u dosta anemičnoj igri prevaga je otišla na stranu Slovenki, koje su tako s pobjedom od 31:25 osvojile 3. mjesto. Podravki Vegeti pripale su medlje za 4. mjesto.

Krim je inače osvojio slovensko prvenstvo, a u nedjelju i slovenski kup i već se radi igračka križaljka za novu sezonu. Tako je objavljeno da se iz Vardara u Krim vraća Mavsar, a ostaju prva golmanica Marinček, treća golmanica Pandžić te Benko. Sve one igraju na Final Fouru u Skoplju.

Detlja s utakmice // Foto Denis DukovskiNa jučerašnjoj utakmici s Vardarom za Podravku Vegetu nije igrala Korina Karlovčan, koja je zbog nekih obaveza ostala u Koprivnici. Zamijenila ju je Magdalena Horvat koja je, kako je rekao trener Mrđen, ”jučer igrala sa Zelinom za Podravku Lino, a danas s Vardarom”. To je najmanje pet stepenica u kvaliteti suparnika. Kako zbog slabosti i temperature Ekatarina Nemaškalo nije mogla na teren (sjedila je na klupi), Horvat je odigrala cijelu utakmicu. Selena Milošević zbog upale krajnika gledala je utakmicu iz hotelske sobe, a poslije je završila na infuziji, kao i danas (u srijedu) prije podne. Bez tri igračice nije lako, pa je u miksanju sastava i Dora Krsnik završavala na mjestu kružne napadačice. Danas se Nemaškalo osjeća bolje, zagrijavala se kao i ostale igračice i pala je odluka – igra.

U subotu Podravka Vegeta igra prvenstvenu utakmicu u Čakovcu, domaćin je Zrinski.

Detlja s utakmice // Foto Denis DukovskiUTAKMICA ZA 3. MJESTO NA FINAL FOURU REGIONALNE LIGE WRHL U SKOPLJU

PODRAVKA VEGETA – KRIM MERCATOR 25:31 (13:13)

SKOPLJE – Sportski centar Jane Sandanski. Gledatelja: 100. Sutkinje: Silvana Karbeska i Marija Ilieva (obje Makedonija). Delegat WRHL: Marijan Načevski (Makedonija).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (5+0), Kapitanović (1+1), Hajduk (8+0); Zadravec 2, Horvat, Dežić 1, Krsnik 4, Popović, Nemaškalo 4, I. Mrđen 1, Vidak 7(1), Pavlović 1, Gugić 1, Debelić 4. TRENER: Goran Mrđen.

KRIM MERCATOR: Stefanišin (-), Marinček (-), Pandžič (15+0); Georgijev 3, Benko, Milanović Litre 3, Albina 1, Jeriček, Hrnčič 7, Bajramoska 1, Omoregie, Zulić 5(2), Koren 5(2), Barič 1, Kamdop 1, Amon 4. TRENER: Uroš Bregar.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 1(1), Krim Mercator 5(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Debelić. Krsnik), Krim Mercator 6 minuta (Amon 2+2, Koren).

IGRAČICA UTAKMICE: Lara Hrnčić (Krim Mercator)