Tanja Kiridžić odigrala je prvu utakmicu za Podravku Vegetu // Foto Robert ŠoštarićNastavljeno je natjecanje u Regionalnoj ligi WRHL. Za hrvatske klubove sretno: Podravka Vegeta večeras (u subotu) pobijedila je skopski Metalurg 32:21 (17:11), a zagrebačka Lokomotiva Jagodinu, s kojom Podravka Vegeta igra 5. siječnja u Srbiji, s 31:26. Podravka Vegeta vodeća je na tablici bez izgubljena boda u pet utakmice.

Iako je najavljeno da Sanja Damnjanović, najbolja europska lijeva vanjska igračica na EP u Srbiji, neće igrati zbog problema sa žuljem na nozi, ipak je igrala i to kako! Zahvaljujući njenim golovima i asistencijama Podravka Vegeta odmah se rezultatski odvojila od inače vrlo borbenih Makedonki. Tom ugodnom početku priključila se kao ugodno iznenađenje i Lidija Horvat s krasnom skok-šutevima, a u prvom poluvremenu odličan dojam fantastičnim obranama zaokružila je Ivana Jelčić na golu.

Sanja Damnjanović // Foto Robert ŠoštarićU drugom dijelu odmijenila ju je Marta Žderić koja je obranila dva sedmerca. Kako je Jelčić ”skinula” u provm dijelo jedan, to su Makedonke ostale bez golova iz sedmeraca.

Pod ”paskom” gledatelja bila je nova igračica, srednja vanjska Tanja Kiridžić. Pokazala se hrabrom igračicom, a zabila je i tri gola.

U drugom poluvremenu trener Hrupec malo je miksao sastav, pa se tako projektilima u uglove gola odlično predstavila Žana Čović (6 golova), svoje minute dobro su iskoristile sve igračice, a zadnji gol na utakmici zabila je Matea Mikolčić.

Najviše golova za gošće dala je spretna Mirjeta Bajramovska, a jako se trudila hrvatska reprzentativka Sonja Bašić, koja je, kao i sve reprezentativke, ali i ostale igračice, dobila veliki pljesak na predstavljanju pred oko 500 gledatelja. Iznenađujuće puno u prazničko vrijeme, kada su misli usmjerene blagdanima. Bilo je to ugodno subotnje sportska večer.

Podravka Vegeta ima raspust do 27. prosinca, kada se nastavljaju pripreme za gostovanje u Jagodini.

Lidija Horvat // Foto Robert ŠoštarićUTAKMICA 6. KOLA REGIONALNE LIGE WRHL

PODRAVKA VEGETA – METALURG 32:21 (17:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića . Gledatelja: 500. Sutkinje: Branka Marić i Zorica Mašić (obje Srbija). Delegat WRHL-a: Vladimir Sokol (Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (3+2), Jelčić (9+1); Kiridžić 4, Ž. Čović 6, Pongrac 3, Šenvald, Mikolčić 1, Maljak, Gaće 1, Damnjanović 7(2), Milanović Litre 2, Vidak 2(1), Tvorić, Horvat 4, Pušić-Koroljević 2(2). TRENER: Neven Hrupec.

METALURG: Andrejeva (4+1), Ilaomiteanu (4); Mečevska 1, Grozdanovska, Keramičieva, Gjorgijeva 1, Bajramovska 8, Despodovska, Pecevska, Mladenovska 1, Nikolovska 2, Bašić 4, Sazdovska, Vaščuk 2, Ristovska, Mitrova 2. TRENER: Krsto Petruševski.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 6(5), Metalurg 3(0).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Milanović Litre 2+2, Pongrac), Metalurg 8 minuta (Vaščuk 2+2, Bašić, Bajramovska).

IGRAČICA UTAKMICE: Sanja Damnjanović (Podravka Vegeta.