S utakmica Podravka Vegeta - Jagodina u Koprivnici // Foto Robert ŠoštarićRukometašice Podravke Vegete u 8. kolu Regionalne lige WRHL gostuju u subotu 5. siječnja u Srbiji, u Jagodini, gdje u 19 sati igraju s domaćim sastavom, doprvakom Srbije (drugoplasirane iza Zaječara) ŽRL Jagodinom. Podravka Vegeta u Srbiju u petak ujutro odlazi u kompletnom sastavu, izuzev oporavljenice Mirande Tatari.

Utakmicu u dvorani Jasa u Jagodini sudi makedonski sudački par Sašo Krakačev i Gjoko Kocevski, a delegat WRHL-a (Women’s Regional Handball League) je Božidar Đoković iz Srbije.

Trener Podravke Vegete Neven Hrupec s trenerom golmana i službenim predstavnikom Vladimirom Vujovićem te fizioterapeutom Bojanom Savićem (pomoćni trener Bojan Golub je spriječen) vodi 16 igračica, sve s kojima raspolaže. To su golmanice Jelčić, Žderić i Kapitanović, pivoti Milanović Litre, A. Čović i S. Šenvald, lijeva krila Pušić-Koroljević i Pongrac, desna krila Gaće i Dragišić i vanjske igračice Damnjanović, Horvat, Ž. Čović, Kiridžić, Tvorić i Vidak.

Reprezentativke, koje su dobile slobodno, na treningu su od srijede 2. siječnja popodne. U četvrtak su predviđena dva treninga, a u petak se putuje Podravkinim autobusom u 8 sati, ruča se u Begradu oko 13-14 sati, u Jagodinu se stiže oko 16-17 sati, a od 19 do 20,30 sati trening je u dvorani Jasa, u kojoj je na utakmici Jagodina – Budućnost bilo 2500 gledatelja. Povratak je odmah nakon utakmice, pa će rukometašice Koprivnicu ugledati tek oko 6-7 ujutro u nedjelju.

Iduće subote, 12. siječnja, u 10. kolu Regionalne lige u Zagrebu igraju Lokomotiva i Podravka Vegeta, a u petak, 18. siječnja Podravka Vegeta u Koprivnici ugošćuje Bisere Plevlja. Sve te utakmice, osim što su prvenstvene u okviru Regionalne lige, pripremne su za Kup kupova i sraz s mađarskim Vácom u dvije utakmica.

U Regionalnoj ligi su klubovi koji su nastupali ili nastupaju u europskim kupovima. Budućnost je prvak Europe i sudionik drugog kruga Lige prvakinja, Metalurg, Zaječar i Podravka Vegeta igraju u Kupu kupova iz kojeg si ispali Lokomotiva i Jagodina, a Vardar igra u EHF kupu iz kojeg su ispali Biseri Plevlja.