ZA LJUBLJANU PUN AUTOBUS RUKOMETAŠICA: IGRA I PODRAVKA 3 // U ŠPANJOLSKOJ SE IGRA PRIJE RUČKA // ”ŠPIJUNIRAN” VARDAR // U 1. HRL VODE ZAMET I SPLIT

Krim i Podravka na Bepovu turniru: oštre obrane // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta u 5. kolu Regionalne lige gostuje u Ljubljani, gdje u Krimovoj dvorani na Galjevici u subotu 28. rujna s početkom u 18 sati igra se Krim Mercatorom. Nakon 5. kola Regionalna liga se prekida i nastavlja zimi, a na rasporedu je šest kola Lige prvakinja od 5. listopada do 17. studenoga i nakon toga Svjetsko prvenstvo u Srbiji od 7. do 21. prosinca, gdje Hrvatske nema (ispala je u play offu od Francuske).

U LJUBLJANI IGRAJU I KRIMOVE I PODRAVKINE DJEVOJČICE
Podravka 3 uoči treninga // Foto Ivo Čičin-MašanskerNovost je i lijepa vijest da će predigru utakmici u Ljubljani igrati djevojčice Krim Mercatora i Podravke rođene 2000. godine i ranije. Na zajedničkom putovanju s prvom ekipom Podravku 3 vodit će ih trenerica Đurđica Zečević. Mlade Podravke imaju zakazanu utakmicu na istom mjestu kao i prve ekipe s početkom u 15,30 sati.
U tablici Regionalne lige koju objavljujemo nema rezultata prva dva kola ekipe Samobora, jer je istupila iz natjecanja, pa neka vas ne zbunjuje to što se u medijima pojavljuje poredak i sa Samoborovim rezultatima. Malo se sporije službeno reagira, ali Samobor više ne stanuje u Regionalnoj ligi, pa tablica s njegovim rezultatima nije realna (izgubio je, inače, dvije utakmice, s GEN-I Zagorjem i Podravkom Vegetom).

Novi rezultat je Lokomotiva – Krim Mercator 24:28 (13:11), odigrano u utorak 24. rujna.

BERA BERA ODREDILA: IGRA SE U NEDJELJU MALO IZA PODNEVA
Od novosti iz Lige prvakinja samo je jedna: španjolska Bera Bera odredila je datum i vrijeme. U zadnjem, 6. kolu grupe D, Bera Bera i Podravka igrat će u nedjelju 17. studenoga s početkom u 12,15 sati, malo prije ručka. Igra se u San Sebastianu, grad kojeg Baski imenuju Donostia.

MRĐEN: VARDAR JE VRH LIGE PRVAKINJA
Mrđen s ekipom // Foto RK PodravkaStručni stožer priprema se za Ligu prvakinja i u ”promatračkim misijama”. Trener Podravke Vegete Goran Mrđen na Memorijalnom turniru Vinka Kandije u Ljubljani gledao je skopski Vardar, koji će biti suparnik Podravki u D grupi LP. Svoj dojam iznio je Sportskim novostima:
– I Vardar i Krim moćne su ekipe, pune odličnih pojedinki. Uz Györ, Larvik, Krim i FTC, Vardar je sigurno ekipa koja spada u europski vrh. I oni su se skupili tek ljetos, tako da će vrijeme raditi za njih u smislu uigranosti. Na turniru ih je malo zatekla duboka obrana Krima, ali imaju kvalitetu da se mogu prilagoditi i pronaći rješenja. Riječ je o igračicama koje imaju iza sebe vrhunsku karijeru te su osvajale naslove s klubovima i reprezentacijama. Naravno, ne namjeravamo se nikome unaprijed predati.

1. HRL – NAKON DVA KOLA VODE ZAMET I SPLIT 2010
Prošle subote odigrano je 2. kolo 1. HRL. Postignuti su ovi rezultati: Sesvete Agroproteinka – Zelina 26:26, Vranjic – Split 2010 15:22, Trešnjevka – Koka 22:22, Umag – Samobor 24:18, Dugo Selo 55 – Zamet 21:34. Slobodan je bio Osijek, koji, kao i Sesvete Agroproteinka ima susret manje.
Nakon dva kola vodi Zamet sa 4 boda, a slijede 2. Split 2010 4, 3. Zelina 3, 4. Koka 3, 5. Umag 2, 6. Samobor 2, 7. Sesvete Agroproteinka 1, 8. Trešnjevka 1, 9. Osijek 0, 10. Vranjic 0, 11. Dugo Selo 55 0.
U 3. kolu, 28. rujna, sastaju se: Split 2010 – Sesvete Agroproteinka, Koka – Vranjic, Zamet – Trešnjevka, Samobor – Dugo Selo 55, Osijek – Umag, Zelina je slobodna.