Podravka- Metalurg // Arhivska snimka iz SkopljaRegionalna liga WRHL nastavlja natjecanje ubrzanim tempom. Podravka Vegeta odigrat će brojne utakmice u siječnju i veljači, a prva je na redu u subotu, 22. prosinca, kada u gimnazijskoj sportskoj dvorani gostuje makedonski Metalurg iz Skoplja. Utakmica, uz besplatan ulaz, počinje u 18 sati.

U Regionalnoj ligi, čiju tablicu možete vidjeti na našoj naslovnici, gošće iz Makedonije dosad su odigrale pet utakmica, od toga samo jednu kod kuće.

Rezultati: Budućnost – Metalurg 22:20, Lokomotiva – Metalurg 26:21, Metalurg – Vardar 25:16, Jagodina – Metalurg 18:19 i Biseri Plevlja – Metalurg 14:31.

Podravka Vegeta odigrala je samo četiri utakmice, najteže je pronaći termin sa Zaječarom, ni jedan dosad ponuđeni suparniku nije odgovarao. U četiri utakmice Podravka Vegeta četiri puta je pobijedila, a između ostalih u Baru i eruopske prvakinje, rukometašice Budućnosti. Rezultat: Podravka Vegeta – Jagodina 32:25, Biseri Plevlja – Podravka Vegeta 22:32, Podravka Vegeta – Lokomotiva 39:20 i Budućnost – Podravka Vegeta 22:26.

U natjecanju sudjeluje osam ekipa, a prve četiri nakon završenog dvokružnog liga sustava, igrat će Final Four, kao i dosad.

REGIONALNA LIGA KAO PRIPREMA ZA KUP KUPOVA

Podravki Vegeti Regionalna liga sjajno dolazi kao priprema za iduće europske ispite, a već u veljači to su dvije utakmice u Kupu kupova s Váci NKSE iz mađarskog mjesta Vác. Na taj način stručni štab na čelu s trenerom Nevenom Hrupecom i koristi regionalnu ligu. U siječnju je nekoliko utakmica: 5. siječnja igra se u Jagodini, 12. siječnja u Zagrebu s Lokomotivom, 18. siječnja s Biserima Plevlja u Koprivnici, a moguć je i susret sa Zaječarom krajem siječnja.

SANJA DAMNJANOVIĆ NAJBOLJA EUROPSKA LIJEVA VANJSKA IGRAČICA

Sanja Damnjanović na EP // Foto Uroš Hočevar za EHF Hrvatske reprezentativke iz Podravke (Jelčić, Žderić, Milanović Litre, Gaće, Ž. Čović) vratile su se nakon 1. kruga, a srpska reprezentativka Sanja Damnjanović igrala je EP do kraja: Srbija je zauzela 4. mjesto, a naša Sanja se našla u najboljoj ekipi prvenstva. U All Star Teamu najbolja golmanica je Lunde Haraldsen (Norveška, lijevo krilo Kuznjecova (Rusija), najbolja lijeva vanjska Damnjanović (Srbija), najbolja razigravačica Lekić (Srbija), nabolji pivot Loke (Norveška), najbolja desna vanjska K. Bulatović (Crna Gora), najbolje desno krilo Radičević (Crna Gora).

Dodijeljene su i ostale titule, pa je najbolja obrambena igračica Althaus (Njemačka(, najkorisnija igračica Edin (Norveška), dok je sa 56 golova najbolji strijelac K. Bulatović (Crna Gora).

Čestitke našoj Sanji.

JUNIORKE NA PRIPREMAMA, A. ČOVIĆ U LIJEČNIČKOM TRETMANU, DAMNJANOVIĆ UPITNA

Slijede najnovije informacija o zdravlju. U sastavu Podravke Vegete prvi puta će službeno zaigrati srednja vanjska igračica Tanja Kiridžić, koja je došla pripomoći klubu u vremenu dok ne ozdravi Miranda Tatari, bez koje će Podravka Vegeta nastupati čitavu zimu i proljeće. Osim Mirande Tatari, igračice Podravke Vegete su manje-više zdrave i željno očekuju prvi nastup nakon Europskog prvenstva. Ipak je pod upitnikom baš Sanja Damnjanović zbog žulja na nozi, Andrea Čović je u liječničkim tretmanu, a mlađe, juniorke, na pripremama su reprezentacije, pa u dresu neće biti Kapitanović, Dragišić i Božić.

No, bit će ostalih, pa odvojite dakle sat-dva u ovim predblagandskim danima i za rukomet. I ženski i muški. Jer, poslije Podravke Vegete i Metalurga u 20 sati u derbiju 3. HRL igraju Koprivnica i Novska.