Mlađe kadetkinjeNa inicijativu HRS-a, a u suradnji s Rukometnim savezom Koprivničko-križevačke županije, u petak 28. prosinca u Koprivnici su se okupile rukometne selekcije Regije Sjever u dvije uzrasne kategorije:  djevojčice ”A”, igračice rođene 2000/01. i mlađe kadetkinje, igračice  rođene 1998/99. godine.

Kako se radilo o prvom okupljanju tog naraštaja uopće, poziv u selekciju djevojčica ”A” bio je otvoren, a klubovima je ostavljeno da prema vlastitoj procjeni odaberu  najkvalitetnije igračice. Da su klubovi prepoznali važnost inicijative govori i podatak da se na okupljanje u selekciji djevojčica odazvalo 39 igračica iz devet klubova. Nažalost, iz nepoznatog razloga na okupljanju nisu se pojavile igračice iz Čakovca, Pitomače, Đurđevca, Ivanske i ŽRK Bjelovar. Stručni rad s ovim naraštajem povjeren je trenericama Zdenki Premužić iz TVIN Trgocentra i Đurđici Zečević iz Podravke.

Kadetkinje i treneriMlađe kadetska reprezentacija regije već je imala natjecanja i okupljanja, pa je situacija oko poziva igračica bila jednostavnija. Pozivi su upućeni na adrese devet klubova i 34 igračice, od kojih se na okupljanje odazvalo 29. Odgovornost za stručni rad s ovim nadarenim naraštajem imaju trenerica Snježana Petika iz Podravke i trener Željko Golik iz Zrinskog,  koji se ovaj puta nije pojavio na  okupljanju.

Nazočnost trenera koji su dopratili igračice iz matičnih klubova iskorištena je za vrlo konstruktivan okrugli stol. U prvom dijelu predstavljen je koncept organizacije s planom okupljanja regionalnih reprezentacija, dok je drugi dio bio posvećen  temi problematike rukometa u regionalnom okruženju. Uz nazočnost predstavnika Županijskog  Rukometnig saveza vodio ga je regionalni suradnik HRS-a Branko Krajačić.