Podravka 2 Lino ovog je vikenda, u najmlađem sastavu ove sezone, odigrala dvije utakmice u sklopu 2. HRL Sjever. Trener Antonio Pranjić u utakmicama protiv Multinorm Cerne i Pitomače nije mogao računati na Magdalenu Rumek, Janu Miklić, Taru Đelekovčan i Gabrielu Domović.

U subotu su naše cure gostovale u dalekoj Cerni gdje su odigrale odgođenu utakmicu koja je završila neriješenim rezultatom 28:28. Najefikasnija u našim redovima bila je Ana Javorić s 12 postignutih pogodaka. Nika Galinec je na vratima skupila 9 obrana.

U nedjelju je naša mlada ekipa odigrala utakmicu u Pitomači gdje je poražena rezultatom 35:23. Najefikasnije igračice u našim redovima bile su Tena Jurlina s 9, Ana Javorić sa 6 i Katja Gregurić s 4 postignuta pogotka. Na vratima je Nika Galinec imala 9 obrana, a Lucija Horvat 3. Teren je u 10. minuti susreta morala napustiti Maja Elena Hajdinjak zbog ozljede koljena tijekom pada u kontri. Nadamo se da nije ništa ozbiljnije. Sljedeće kolo je na rasporedu nakon Uskrsa u Zelini protiv trenutno vodeće ekipe prvenstva.

Multinorm Cerna – Podravka 2 Lino 28:28 (9:11)

Igrale su: A. Marijanović, Galinec st. (9); Milivojević 3, Jakupanec 1, Adžaga, Jurlina 2, Javorić 12(6), Lengelić, Ferčec 3, Zvonar 1, Cvelber 3, Gregurić 1, Hajdinjak 1, Horvat ml. 1. Trener: Antonio Pranjić

Pitomača – Podravka 2 Lino 35:23 (18:13)

Igrale su: Horvat st. (3), Galinec st. (9); Milivojević 1, Jakupanec, Liščak, Jurlina 9(5), Javorić 6, Lengelić, Ferčec 1, Zvonar 1, Napan, Cvelber, Gregurić 4, Hajdinjak, Horvat ml. 1. Trener: Antonio Pranjić

”U subotu smo u Cerni vidjeli jedno dobro izdanje naše mlade ekipe u obrani pogotovo prvo poluvrijeme. Imali smo prednost većim dijelom utakmice, sve do pred kraj kad je domaća ekipa došla u egal. Imali smo vodstvo i zadnji napad koji nismo iskoristili što je domaća ekipa kaznila pogotkom iz kontre u posljednjim sekundama za konačnih 28:28. Nisam nezadovoljan, ali mi je žao što cure na kraju nisu nagrađene s dva boda jer su se u lijepoj atmosferi u dvorani odlično borile i nosile s domaćom ekipom koja se bori za ostanak u drugoligaškom društvu. Malo je nedostajalo da oba boda odu s nama u Koprivnicu. Pohvalio bih sve na prikazanom zalaganju i borbenosti. Sutradan protiv Pitomače mogli smo vidjeti drugo naše lice koje ove sezone još nismo prikazali na utakmicama. Nismo bili konkretni u napadu, protivnička obrana nas je zbunjivala sa stalnim promjenama iz 6:0 u 5:1 ili 5+1. U obrani nismo bili dovoljno agresivni ni pokretljivi. Dok smo se snašli domaća ekipa je već napravila razliku od 5-6 golova koju smo pokušavali stići cijelo vrijeme, no nismo uspjeli. Ta razlika je bila sve do 45. minute kada smo ušli u još lošiju fazu, nanizali puno grešaka u oba pravca te je domaća ekipa brzo otišla na visoku i nedostižnu prednost. Trebamo izvući pouku iz ovog dvoboja, raditi još jače i bolje na trenizima da nam se ovakvo izdanje iz Pitomače više ne ponovi. Istina je da bi nam u ovim dvobojima jako pomogle naše igračice na koje nismo mogli računati, ali nam to ne smije biti opravdanje za pruženu igru. Slijedi pauza za Uskrs, nakon koje je na redu dvoboj protiv vodeće Zeline na njihovom terenu.”

Foto: RK Multinorm Cerna