Rk Podravka Vegeta RK Krim Mercator Game 8 1600x1200 copy

Foto: Ivan Brkić

U utakmici 3. kola EHF Lige prvakinja Podravka Vegeta je u punoj dvorani sa slovenskim Krimom odigrala tešku utakmicu, a ovoga puta bodovi su podijeljeni uz rezultat 27:27(15:13). Obje ekipe su utakmicu otvorile čvrsto postavljenim obranama, a do treće minute semafor je označavao 0:0. Iskazale su se i vratarke na obje strane no posebno je raspoložena bila Jovana Risović koja je u prvih sedam minuta upisala pet obrana dok je na suparničkim vratima Miša Marinček upisala dvije. U 15. minuti kreće slabiti obrana Slovenki pa naše cure kreću graditi rezultatsku prednost koja dolazi na ozbiljnih +4, a to je bio ključni trenutak u kojem su naše cure mogle riješiti utakmicu no ipak nije bilo tako. Uz nekoliko promašenih zicera do kraja poluvremena naše cure na odmor odlaze s gol razlikom od +2 te uz rezultat (15:13). Tvrda utakmica nastavlja se i u drugom poluvremenu kada Jovana Risović u prvih 6 minuta upisuje još tri sjajne obrane, a razdoblje od gotovo sedam minuta bez pogotka prekida Ana Debelić. I u nastavku smo gledali tešku i borbenu utakmicu, a obje ekipe pokazale su veliku spremnost. U 42. minuti Podravka Vegeta ponovno odlazi na +3, a rezultat je 18:15. 0sam minuta prije kraja naša vratarka Jovana Risović koja je do tog trenutka upisala čak 14 obrana zbog krive izmjene dobiva dvije minute isključenja, a nakon toga uz sigurno vodstvo koje je Podravka Vegeta imala 6 minuta prije kraja europsko iskustvo koje imaju igračice Krima presudilo je za preokret utakmice te se ova borbena utakmica privodi kraju uz rezultat (27:27). Vrijedan bod za obje ekipe, ali ostaje žal zbog dva boda koja je Podravka Vegeta uz malo sreće mogla uzeti bez većih problema. Na konferenciji za medije koja se održala odmah nakon utakmice svoje su komentare o utakmici iznijeli trener Zlatko Saračević, vratarka Jovana Risović, Uroš Bregar trener Krima i igračica Krima Tamara Mavsar.

– Ja sam osjetio da je moja ekipa ušla malo nervozno i kako je Jovana branila i kako smo igrali obranu možda je realno bilo da povedemo i više golova u prvih 20 minuta. Imali smo i prednost u prvom, ali i drugom poluvremenu no to je brzo otišlo. Krimu se ozljedila Koren, a nama Karyna Yezhykava, a ja moram reći kako sam očekivao jednu tešku utakmicu jer smo mi ekipe koje su tu negdje i tu detalji odlučuju. Možda zato što smo vodili veći dio utakmice ostaje žal što nismo završili kako treba. Ovo je nova ekipa u Europi i ovo je jedna škola. Opet su nam se ponovile neke greške, a to su isključenja  jer smo neka dobili naivno i nepotrebno. Čestitam na odličnoj utakmici i jednima i drugima i idemo dalje, skupljamo bodove i za 15 dana je revanš u Ljubljani pa ćemo vidjeti ko će biti bolji tamokazao je trener Zlatko Saračević.

Jovana Risović je u ovoj teškoj utakmici do 52. minute upisala čak 14 obrana kada je zbog krive izmjene dobila isključenje i unatoč tome što je odigrala uistinu sjajnu i borbenu utakmicu svjesna je kako je malo nedostajalo da Podravka Vegeta upiše još dva boda na tablici.

Čestitam mojoj ekipi, ali i ekipi Krima na borbenosti i osvojenom bodu. Svojoj ekipi želim dodati i čestitku zbog požrtvovnosti i jako nam je krivo što smo ispustili tu prednost iako smo bili svjesni da je ovo Liga prvaka i da su tu vrhunske ekipe te da će nijanse odlučivati. Bilo je tu par detalja, naivnih kao što je trener rekao i mislim da je to prelomilo utakmicu te da smo utakmicu izgubili u minutu, dvijekazala je Jovana koja vjeruje kako ekipa neće pasti nakon ovoga i kako će se još bolje pripremiti za sljedeću utakmicu koja ih čeka u Ljubljani ponovno s Krimom. 

Rk Podravka Vegeta RK Krim Mercator Game 13 1600x1200

Foto: Ivan Brkić

– Rekao bih da smo mi utakmicu izgubili već u prvih 20 minuta utakmice i iznenadilo me samo +2 za Podravku u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu radili smo greške, a uspjeli su nam pobjeći i na četiri. Bilo je malo sreće kod nas, a malo neiskustva kod njih. Znao sam da će ovo biti teško zbog Yezhykave, Chigirinove i Ikhneve koje su uistinu tehnički obučene. Desila se i ozljeda kod nas i to Alji Koren tako da smo zbog toga imali još teže drugo poluvrijeme. Gradili smo i borili se, a evo na kraju dobivamo ovaj bod koji možda i nismo zaslužili, ali tako se nekad događa u sportukazao je trener Krima Uroš Bregar naglasivši kako im je najveći problem na golu radila Jovana Risović-Zmajče. 

Tamara Mavsar je najprije uputila čestitke ekipi Podravka Vegete i svojoj ekipi, a nakon toga se osvrnula na utakmicu. 

Mislim da je ovaj bod za nas velik kao dva. Znali smo da će to biti teška utakmica posebno nakon što smo vidjeli kako je Podravka igrala s Gyorom. Sretna sam što smo se vratili nakon onih -4. Mislim da je dosta značilo i to što je naša ekipa ipak malo iskusnija. Na kraju samo mogu biti sretna zbog ovog boda i vidjet ćemo što će biti na kraju – kazala je Mavsar. 

Podravka Vegeta 27

RK Krim Mercator 27

Rk Podravka Vegeta RK Krim Mercator Game 20 1600x1200

Foto: Ivan Brkić

 

Sastav RK Podravka Vegeta

Tucaković, Zadravec, Turk 1, Holešova 2, Karlovčan 1, Milošević 3, Džono 1, Milosavljević 4, Risović, Franušić, Ećimović, Petika, Chigirinova 5, Ikhneva 4, Debelić 3, Yezhykava 3

Sastav RK Krim Mercator

Mavsar 10, Krsnik, Vojnović, Barić 2, Beganović, Stanko 5, Marinček Ribezl, Zulić 1, Koren 1, Tsakalou 3, Vučko, Zabjek, Amon 1, Perederiy 3, Ristovska 1

Suci: Viktoriia Alpaidze i Tatyana Berezkina obje iz Rusije

Delegatkinja: Arijana Vojić (BiH)

Gledatelja: 2200