Podravkine reprezentativke Vesna Milanović Litre (lijevo) i Dina Havić (desno) // Foto Mirko Lukavski, Glas PodravineOd idućeg tjedna rukometašice Podravke u raznim su reprezentativnim ekipama. Hrvatska reprezentacija nažalost nije osigurala Svjetsko prvenstvo, koje se od 6. do 22. prosinca održava u Srbiji (www.serbia2013.com), ali će sudjelovati na turniru u Vrnjačkoj Banji od 28. studenoga do 1. prosinca. Uz domaćina Srbiju te Hrvatsku sudjeluju i reprezentacije Makedonije i Angole. Zbog toga je izbornik Vladimir Canjuga sazvao pripreme u Ivanić Gradu od 25. do 27. studenoga.

U reprezentaciju su pozvane dvije igračice Podravke Vegete, Vesna Milanović Litre i Dina Havić, dok su dvije u pričuvi, Andrea Čović i Iva Pongrac. Malo, ali u reprezentaciji je i osam igračica koje su igrale u Podravki Vegeti nedavno ili ranije.
Pozvane su: Žderić, Jelčić, J. Golubić, Zebić, T. Grubišić, Gaće, Jakara, Ježić, V. Milanović Litre, Franković, Penezić, I. Milanović Litre, Havić, Elez, Bašić (ozlijeđena), Gugić, Horvat, Lovrić, Tatari. Pričuve: A. Čović, Razum, Konta, Pongrac, Oštarjaš.
Jelena Živković i Jelena Trifunović na pripremama su reprezentacije Srbije i neće ih biti u klubu do iza 22. prosinca. U međuvremenu Podravka Vegeta igrat će prijateljske utakmice, već ima i poziva, ali o svemu će se odlučiti drugi tjedan. Prva službena utakmica na rasporedu je 9. siječnja, a u sklopu Regionalne lige gost će biti skopski Vardar, poznanik iz grupe Lige prvakinja.

U JUNIORSKOJ REPREZENTACIJI SAMO IVANA KAPITANOVIĆ
Ivana Kapitanović // Foto Ivo Čičin-MašanskerIzbornik ženske juniorske reprezentacije Neven Hrupec sazvao je pripreme također u Ivanić Gradu u vremenu od 28. studenoga do 1. prosinca. Iz Podravke Vegete pozvana je Ivana Kapitanović te igračice na posudbi Sara Šenvald, Larissa Kalaus i Dora Kalaus. Pozvane su: Bešen, Kapitanović, Marinović, P. Posavec, Konta, Zadravec, Debelić, Domjan, S. Šenvald, Mičijević, Masnić, Blažević, Pavlović i Dežić. U pričuvi su Stojak, Bezjak, Miočinović, Milosavljević, Kežić, Divić.

KRMPOTIĆ I ZAGORŠČAK U KADETSKOJ REPREZENTACIJI
Istodobno, također od 28. studenoga do 1. prosinca, u Ivanić Grad su pozvane i kadetske reprezentativke. Izbornica Lidija Bojić-Ćaćić pozvala je iz Podravke Anu Krmpotić, Enu Zagorščak i igračicu na posudbi Anu Mariju Maljak, a u pričuvi je Ivona Mrđen. pozvane su: Bešen, Ečimović, Krmpotić, Zagorščak, Karlić, Vlašić, Vlajsović, Mamić, Maljak, Galetić, Ljubičić, S. Posavec, Klarić, Ćosić, Laptoš, Matičić i u pričuvi su Jelenović, Kurešić, Skorić, Petrinović, Mrđen, Galić, Prevendar.

JOŠ U IZVLAČENJU ZA KUP KUPOVA: NAPADNUTA NAŠA ADMINISTRATORSKA STRANICA
U noći nakon povratka ekipe Podravke Vegete iz Španjolske, a prije odlaska izaslanstva u Beč na izvlačenje parova europskih kupova dogodio se (pretpostavlja se tehnički) incident. Naime, vlasnik servera. Avalon, primijetio je da netko pokušava upasti u administrativni dio naše stranice, pa je stranicu blokirao.
S izvlačenja u Beču u sjedištu EHF-a // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Kako se ovaj upad pokušava napraviti u jako velikom broju i s raznih IP adresa na žalost ne možemo ustanoviti tko je počinitelj, a velik broj pokušaja opterećuje server morali smo na neki način te pokušaje blokirati – poslana je tokom noći obavijest iz Avalona.
Nažalost, zbog ranojutarnjeg odlaska u Beč tek smo u EHF-u primijetili da se ne može na stranicu administratora, a upute s novim podacima poslane su na adrese u klub koje na putu nisu bile dostupne. Trebalo je do predvečer da se problem riješi, pa zato na našoj stranici nije bilo izravnog javljanja s izvlačenja, već je informacija plasirana posredno iz Koprivnice.
Stručnjaci kažu da je ljudski faktor vjerojatno isključen, jer bi trebala velika organizacija da se tako nešto učini, a, iskreno, tko bi mogao imati interes stavljati nešto na našu stranicu? Ili bi… Tehnički je objašnjivo, pa nismo podnosili prijavu.