Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke primili smo priopćenje o dovršenom kriminalističkom istraživanju koje se odnosi na bivše zaposlenike kluba. Priopćenje je stiglo 5. srpnja, ali imamo tehničkih poteškoća, pa će informacije i dalje malo kasniti. Policija nije navela ni inicijale, ni imena, niti o kojoj se sportskoj udruzi radi, ali poznato je da je kriminalističko istraživanje bilo provođeno u našem klubu i da je u tu svrhu izuzeta starija dokumentacija. Mediji također navode i imena, a mi objavljujemo priopćenje kako samo ga primili.

Evo pripćenja.

”Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana rođenih 1954. i 1960. godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sumnja se da je osumnjičenik rođ. 1954. godine u svojstvu odgovorne osobe sportske udruge s  područja županije, tijekom 2004. do 2008. godine  organizirao i provodio isplatu novčanih naknada igračicama i suradnicima u gotovini, bez plaćanja poreznih obveza, čime je oštećen državni proračun za 88.966 kuna. Sumnja se da su novčana sredstva isplaćivana u dogovoru i posredstvom zaposlenice udruge, osumnjičenice rođene 1960. godine, koja je zbog pribavljanja gotovinskih novčanih sredstava sastavljala neistinitu poslovnu dokumentaciju o službenim putovanjima.

Također, sumnja se da si je osumnjičenica tijekom 2007. godine posredstvom blagajne udruge neovlašteno isplatila 5086 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave protiv osumnjičenih i prave osobe – sportske udruge podneseno je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.”