ReprezentacijaHrvatska ženska rukometna reprezentacija u srijedu 1. lipnja u Celju igra pretposljednju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo u Švedskoj. Domaćin je reprezentacija Slovenije. U Grupi 4 Hrvatska je prva sa šest osvojenih bodova iz četiri susreta, druga je Crna Gora s istim brojem bodova, treća Slovenija sa četiri i četvrta Makedonija bez osvojenog boda.

Posljednju kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska igra s Makedonijom u Centru Zamet u Rijeci u nedjelju 5. lipnja u 18 sati.

Izbornik Goran Mrđen na okupljanju reprezentacije prokomentirao je posljednja dva suparnika u borbi za Euro:

– Trebamo krenuti ozbiljno od početka. Dovoljan je i bod protiv Slovenije, ali treba pripaziti, jer se Slovenke nisu predale. Naime, njima bi pobjeda protiv nas osigurala prolaz na Euro kao treća najbolja ekipa. Mi idemo odigrati obje utakmice najbolje što znamo. Ako utakmica protiv Makedonije bude odlučujuća, kao domaćini u Rijeci mogu reći da smo mnogo bolja i kvalitetnija ekipa od njih.

Onaj dio reprezentacije koji je vukao ove kvalifikacije i iznio ih, bit će i onaj koji će ih dovršiti, najavio je Mrđen.

I u ovom sazivu najviše je igračica Podravke Vegete, pet (Ivana Kapitanović, Ekaterina Nemaškalo, Dragica Džono, Marijeta Vidak i Lana Franković), u pričuvi je Ivana Dragišić, a tu su i nove Podravkine igračice u sezoni 2016/2017. Anamarija Gugić i u pričuvi Ana Debelić. Zbog ozljeda izostale su još tri Podravkine: Selena Milošević, Dora Krsnik i Ivana Dežić.

Lista reprezentacije: Ivana Kapitanović, Ekaterina Nemaškalo, Dragica Džono, Marijeta Vidak i Lana Franković (Podravka Vegeta), Gabrijela Bešen i Valentina Blažević (Sesvete Agroproteinka), Andrea Čović i Andrea Penezić (Vardar), Ćamila Mičijević i Anamaria Gugić (Zamet), Marina Razum (Lokomotiva), Paula Posavec (Zrinski), Nataša Janković (Ardesen GSK), Nikolina Zadravec (Koka), Vesna Milanović-Litre (Krim Mercator), Katarina Ježić (HCM Baîa Mare), Sonja Bašić (Ipress Center-Vac), Žana Marić (KGHM Metraco Zaglebie Lubin) i Ana Jajčević (Umag)

Pričuve su Kristina Plahinek i Nataša Miočinović (Zamet), Josipa Sanader (Bjelovar), Ivana Dragišić (Podravka Vegeta), Mara Budić (Dugo Selo 55), te Dora Kalaus (Lokomotiva).

U stručnom stožeru su, Goran Mrđen, trener Nikola Škorić, trener vratarki Nenad Rogulj, kondicijski trener Alen Marošević, fiziterapeuti Vesna Hodić i Goran Krušelj te direktorica reprezentacije Ljerka Vresk.