Hrvatska-Slovenija-Time-OutU ritam utakmica koji ima Podravka Vegeta ”ugurala” se i repezentacija. Trener-izbornik je isti i u klubu i reprezentaciji. Goran Mrđen o dosadašnjim nastupima:

– Cilj reprezentacije bio je u kvalifikacijama za EP osvojiti četiri boda, a osvajanjem smo se približili Europskom prvenstvu. Odgovara nam što je Crna Gora pobijedila Sloveniju, pa smo Crna Gora i mi sa četiri boda, a Slovenija i Makedonija s nula. Izdvojili smo se i to je dobar zalog za budućnost. Ali to nije kraj, jer svi još imamo četiri utakmice, prvo u ožujku, a onda u lipnju i tko zna tko će do tada biti zdrav, tko ne.

Protiv Slovenije smo odigrali dobru utakmicu, da smo, kako se to moderno kaže, igrali s puno energije i to je presudilo. Za Sloveniju smo se i više spremali nego za Makedonke, što je bilo logično, jer je bila prva utakmica i kvalifikacijska utakmica u kvalifikacijama.

Pokazali smo se kao ekipa, iako je bilo skepse oko vratarskih pozicija, jer nije bilo Grubišić i Žderić, ali je Kapitanović tu utakmicu branila odlično. Bitne promjene bile su na krilima, nema Sokač i Gaće, ali su naša krila odigrala OK. Promjene su se pokazale jako dobrim i s tim možemo biti zadovoljni.

U Makedoniji se vidjelo da smo ispuhani, krenuli smo li-la, pa smo ih slomili tek u drugom poluvremenu i onda je to bila jednosmjerna ulica i završilo je sa 14 razlike. Napravili smo dobar posao, a slijedeće proba je Coratia kup koji nije u natjecateljskom rangu kao kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Golmanica Ivana Kapitanović, objektivno, s trećeg mjesta po iskustvu, došla je do prvog mjesta.

– Imala sam veliku pomoć od trenera i ekipe. To mi je puno značilo. Isto tako i na terenu u obrani, jer su cure stvarno igrale odlično, pa su se na to nadovezale moje obrane. Sve je bilo povezano jedno s drugim. A s treće golmanice na prvo? Poklopilo se i dobro je prošlo – kaže Kapi.

– Nešto se ipak promijenilo kod tebe, sigurnija si na golu, ne letiš u prazno, dobro se postavljaš, školski braniš…

– Od početka sezone branim konstantno, iz čega je proizašlo malo više samopouzdanja. Mislim da se to i vidi.

Za kružnu napadačicu Dragicu Džono velika je konkurencija u reprezentaciji i na tom položaju: Milanović Litre, Jež, Čović…

– Ja na konkurenciju gledam pozitivno zato što mi daje podsticaj da se više trudim, da više treniram, a moje je da izborim tu poziciju da igram. A što se tiče Vese (Milanović Litre) i Keti (Ježić) stvarno odlično igraju, pratili smo ih na prijateljskim utakmicama. Obdavije mi pomažu, govore gdje griješim i što bih trebala napraviti. Stvarno, što se tiče komunikacije između nas tri – odlična je.

Dobra komunikacija unutar reprezentacije, uz osvojene bodove, dobra je vijest. To raduje i klub državnih prvakinja, jer od 16 prvotimki njih 13 je u seniroski, juniorskim i kadetskim hrvatskim reprezentacijama.