Izbornik Goran Mrđen, arhivaHrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija okupila se uoči susreta protiv Crne Gore u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvokoje će se potkraj godine održati u Švedskoj. Hrvatska prvi susret protiv Crne Gore igra u četvrtak 10. ožujka u 20 sati u splitskoj Spaladium Areni, a uzvratni susret je dva dana kasnije u crnogorskom Baru.

U grupi 4 Hrvatska se trenutno nalazi na prvom mjestu s maksimalna četiri boda iz dva susreta (pobjede nad Slovenijom i Makedonijom), druga je Crna Gora s istim brojem bodova, a slijede ih Slovenija i Makedonija bez osvojenog boda.

U Splitu će se održati četiri treninga priprema za kvalifikacijsku utakmicu protiv Crne Gore. Na okupljanje su došle sve pozvane igračice osim Marine Razum koja dolazi nakon utakmice između Lokomotive i Splita te Marte Žderić.

Izbornik Goran Mrđen istaknuo je kako je najbitnije da reprezentativke daju sve od sebe u predstojećim utakmicama te da protiv Crne Gore uvijek igraju dobro. Pobjeda je važna za prvo mjesto u skupini i možda već raniju ulaznicu za Euro.

– Lijepo je čuti da se borimo za prvo mjesto u skupini. Dat ćemo sve od sebe da to tako i bude. U utakmici koju igramo doma protiv Crne Gore tražit ćemo dva boda i mislim da bi nam to bitno pomoglo u plasmanu na Europsko prvenstvo. Ja bih volio da odlučujemo sami o sebi, da ne moramo misliti o drugim utakmicama i kako će završiti Slovenija – Crna Gora, već da svojom igrom zaslužimo sve i da smo mirni. Nemamo lošu statistiku s njima, u vodstvu smo, ali uvijek kada smo ih dobivali, one bi prošle dalje na prvenstvima sve do polufinala. Mislim da nitko ne može biti favorit protiv nas na domaćem terenu i tako se moramo postaviti. Imamo kvalitetu bez daljnjega. Reprezentacija Crne Gore dugo igra zajedno i igraju na visokoj razini, ali nadam se da ćemo mi to poništiti i pobijediti, pa ako treba čak i s ”pola gola”.

Izbornik je prokomentirao popis igračica koje je pozvao na ovu akciju.

– Sve pozvane igračice su ovdje, osim Marte Žderić, za sada, a Razum dolazi kasnije nakon utakmice Lokomotive. Nemamo u kalendaru puno prostora za reprezentaciju, pa smo odlučili poširiti spisak na 20, da vidimo mlađe cure iz juniorske reprezentacije kao što su Nikolina Zadravec, Stela Posavec i tako. Na kraju krajeva nemaju one malo godina i vrijeme je da uđu u ozbiljan rukomet i da u seniorskoj reprezentaciji pokažu što sve mogu.