Zajednička fotografija // Foto Ivo Čičin-MašanskerKoprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak u prostorijama Gradske vijećnice priredila je prijem za hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju i stručni stožer, darovala im suvenir metalnu varijantu bicikla i zaželjela sreću u nadolazećim susretima. Nakon prijema održana je konferencija za medije na kojoj su izbornik Goran Mrđen te reprezentativke Andrea Penezić i Marta Žderić najavili kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se potkraj godine održati u Danskoj.

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija drugu fazu priprema za kvalifikacije susrete protiv Švedske ima u Koprivnici. Prvi susret sa Šveđankama igrat će se također u Koprivnici u sportskoj dvorani gimnazije Frana Galovića u nedjelju, 7. lipnja, s početkom u 17,15 sati.

Prijem gradonačelnice Vesne Želježnjak // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Gradonačelnica Vesna Želježnjak pozdravila je reprezentaciju i izrazila dobrodošlicu u grad Koprivnicu.

– Nadam se da ste se dobro smjestili u susjednom gradu i želim vam dobrodošlicu u grad Koprivnicu – grad bicikala i rukometa. Vratili smo dvostruku krunu u grad na što smo posebno ponosni i dozvolite mi da pozdravim posebno naše rukometašice iz Podravke. Koprivnica je jedan od najsportskijih gradova, ako gledamo prema broju stanovništva, i kao mali grad imamo uspjeh u rukometu, nogometu i svjetske prvakinje u kuglanju, kao i svim drugim sportovima koje sufinancira grad. To se sve vraća kroz rezultat na što smo ponosni. Očekujem od vas mnogo i nadam se da ćete uspjeti. Cijela Hrvatska će vas bodriti.

Izbornik Goran Mrđen najavio je kvalifikacijske susrete sa Švedskom i kratko prokomentirao pripreme:

Andrea Penezić, Goran Mrđen i Marta Žderić // Foto Ivo Čičin-Mašansker

– Prije svega zahvaljujem gradu Koprivnici na svemu s obzirom na to da je ovo sportski grad. Reći ću samo da nakon 11 godina hrvatska ženska seniorska reprezentacija igra službenu utakmicu u Koprivnici. Dugo je trebalo da se reprezentacija vrati u rukometni grad. Nadam se da ćemo sve to okruniti pobjedom nad Švedskom. Nadam se da ćemo imati podršku publike, a prije svega da ćemo tu podršku mi izazvati igrom na terenu.

Nadam se da ćemo ostvariti ono što bi cure međusobno željele. Kada se izvukla Švedska znali smo da je to težak protivnik. Na neki način eliminirala nas je s Eura, ali mislim da je to i najbolji motiv da im se vrati za taj poraz.

Od ponedjeljka smo kompletni, svih 18 djevojaka je na okupu. Švedska je teorijski favorit i zbog rejtinga. No, mi imamo najefikasniju igračicu Lige prvakinja, osvajačicu Lige prvakinja te velik broj igračica koje su igrale u Europi stoga ni oni nisu baš najsretniji što su nas izvukli. Švedska je dosta kvalitetna u obrani i najjači su u guranju s leđa, kako se kaže. Dat ćemo sve od sebe u toj utakmici, ali ne treba vezati ruke i pričati o nekoj povijesnoj utakmici. Svjesni smo da je u pitanju Svjetsko prvenstvo koje veže Olimpijske igre na sebe, ali ne smijemo se bojati. Trebamo gledati da su to dvije utakmice, četiri poluvremena u kojima se sve može.

Vesna Želježnjak dijeli suvenire za uspomenu // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Reprezentativka i igračica Vardara Andrea Penezić istaknula je kako se nada da će u Koprivnici imati veliku podršku s tribina:

– Slažem se s trenerom da postoji želja za osvetom. Dužne smo Švedskoj od Eura. To je vrlo kvalitetna ekipa i imaju dosta igračica koje igraju u najboljim europskim klubovima. Ne mogu obećati pobjedu, ali mogu obećati da ćemo dati sve od sebe na terenu. Sve smo već igrale u Koprivnici i znamo da je ovdje domaća atmosfera. Mislim da ćemo imati odličnu podršku iz cijele Hrvatske, a to je samo dodatni motiv da što bolje igramo.

Vratarka europskih prvakinja Budućnosti Marta Žderić istaknula je kako će reprezentacija dati sve od sebe da napravi što bolji rezultat:

Stručni stožer: Mrđen, Škorić, Rogulj, Vresk, Hodić // Foto Ivo Čičin-Mašansker

– S klubom sam napravila veliki rezultat osvojivši Ligu prvakinja, a nadam se da ću i s reprezentacijom postići veliki rezultat. Ispali smo nezasluženo s Eura. Sigurna sam da ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat protiv Švedske.

Gradonačelnica Vesna Željeznjak je nakon radnog dijela boravka reprezentativki u gradu gošćama ponudila kavu u poznatoj koprivničkoj pivnici Kraluš.

Na terasi pivnice // Foto Ivo Čičin-Mašansker