Prijem-u-županijiHrvatsku žensku rukometnu seniorsku reprezentaciju i članove Izbornog stožera u povodu prve kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Danskoj sa Švedskom u Koprivnici primili su koprivničko-križevački župan Darko Koren sa zamjenicima.

Izbornik reprezentacije Goran Mrđen izrazio je zadovoljstvo što se nakon 11 godina u Koprivnici ponovno igra jedna kvalifikacijska utakmica te pozvao navijače iz cijele regije da podrže reprezentaciju u nedjelju, 6. lipnja u Sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića.

Župan Koren rekao je rukometašicama:

– Mnoge ste ponikle iz ovog grada ili ste dio karijere provele ovdje, a i izbornik je naš sugrađanin. Koprivnica je grad sporta i ženskog rukometa i na to smo izuzetno ponosni. Kao nacija smo specifični po tom segmentu društvenog života, nevjerojatno je koliko jedna mala zemlja ima vrhunskih sportaša i kolektiva te sportskih uspjeha i zbog toga kao i svaki građanin osjećam poseban ponos. Zahvaljujem se na svemu što dajete za Hrvatsku i želim vam puno uspjeha na utakmici koja slijedi.

Zamjenik Ivan Pal uvjeren je u uspjeh reprezentacije u nadolazećoj utakmici i pohvalio je suradnju s Hrvatskim rukometnim savezom što su prepoznali kvalitetu organizacije velikih sportskih događanja u ovoj sredini.