FotoHRS-cro-srb-osvajanje-croatiacupaumagIzbornik ženske seniorske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga objavio je konačnu listu od 18 igračica na koje računa za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se u Hrvatskoj i Mađarskoj održati od 7. do 21. prosinca. Na okupljanje hrvatskih seniorki dolazi 18 rukometašica, dok se na širem popisu nalazi još njih deset. Naime, jedino one mogu biti na EP te se van šireg popisa ne može koristiti nikoga, a s posljednjeg popisa od 20 igračica otpale su Lana Franković iz Sesveta Agroproteinke te Andrea Čović iz Podravke. HRS je ispravio pogrešan spisak, gdje je u prvoj verziji otpala Katarina Ježić

U reprezentaciji su iz Podravke Vegete samo Miranda Tatari, Kristina Elez i Dragica Džono, a otpale su Ana Nikšić, Elena Nemaškalo, Andrea Čović i Ivana Kapitanović. One su ostale na širem popisu. Lokomotiva ima osam, Podravka Vegeta tri reprezentativke, a iz hrvatskih klubova još je samo jedna iz Zameta. Šest je igračica iz inozemnih klubova. U stručnom stožeru su i Podravkin trener Goran Trajkovski te psihologinja Bojana Jeličić.

Konačan popis rukometašica za Europsko prvenstvo 2014.

1. Jelena Grubišić (Györ)

2. Marta Žderić (Budućnost)

3. Ivana Jelčić (Lokomotiva)

4. Maja Zebić (Vardar)

5. Tea Grubišić (Lokomotiva)

6. Aneta Benko (Lokomotiva)

7. Anita Gaće (Dinamo Volgograd)

8. Vesna Milanović Litre (Györ)

9. Dragica Džono (Podravka Vegeta)

10. Katarina Ježić (Lokomotiva)

11. Andrea Penezić (Vardar)

12. Ćamila Mičijević (Zamet)

13. Miranda Tatari (Podravka Vegeta)

14. Maja Kožnjak (Lokomotiva)

15. Kristina Elez (Podravka Vegeta)

16. Sonja Bašić (Lokomotiva)

17. Žana Marić (Bietigheim)

18. Lidija Horvat (Lokomotiva)

Reprezentacija će se okupiti za završne pripreme i nastup na Europskom prvenstvu 24. studenoga u 16 sati ispred Doma sportova, a pripreme će se odvijati u dvije faze. Prva faza traje od ponedjeljka do nedjelje kada bi sve bilo zaključeno utakmicom u subotu 29. studenoga sa Crnom Gorom.

– Nakon toga u nedjelju cure dobivaju slobodno poslijepodne, kao i ponedjeljak ujutro nakon čega se okupljamo u hotelu poslijepodne te imamo večernji trening. Održat ćemo dakle devet treninga u prvoj fazi uz dvije utakmice. Nakon toga od 1. prosinca do početka Europskog prvenstva igra se svaki dan s time da mađarske skupine počinju igrati 7. prosinca, a hrvatske 8. prosinca – kaže izbornik Canjuga.

Stručni stožer, uz izbornika Canjugu, čine trener Ivan Jerković, trener vratarki Goran Trajkovski, liječnik Boris Peršić, fizioterapeutkinja Vesna Hodić, fizioterapeut Goran Krušelj, sportska psihologinja Bojana Jeličić te direktor reprezentacije Ratko Balenović.