Udruga RUŽ Pregrada - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerZahvaljujući suradnji gradova Koprivnice i Pregrade u Hrvatskom Zagorju, RK Podravka Vegeta igrala je promotivnu utakmicu s amaterkama iz Predrage i pobijedila 15:50 (8:27). Udruga RUŽ u Pregradi osnovana je u veljači ove godine sa ciljem promoviranja sportsko rekreativnih aktivnosti na području grada Pregrade i šire.

Udruga RUŽ Pregrada - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerOsnovna nit vodilja prilikom pokretanja udruge bila je pokrenuti žene, djevojke i majke da se bave nečim što vole bez pritiska. Tako je udruga organizirala rekreativno treniranje rukometa za žene u dvorani Srednje škole Pregrada pod vodstvom trenera Borisa Cesarca.

Udruga RUŽ Pregrada - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerKako je bilo jasno da je Podravka Vegeta prejak suparnik, a da je ovo ipak revijalna utakmica, u igri je bilo malo popusta od Koprivničanki, nije se igralo punom snagom, a 15 minuta 1. poluvremena za Udrugu RUŽ branila je Mirjana Milenković (8 obrana), a od 48. minute Ivana Kapitanović (4+1 obrana).

Udruga RUŽ Pregrada - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa golu Podravke Vegete bio je veći ”promet”. Antonia Jukić je branila 1. poluvrijeme (13 obrana), a onda su je u drugom zamijenile igračice iz polja: najprije Andrea Čović (5 obrana), potom Ekatarina Nemaškalo (1+3 obrane – ”skinula” je tri sedmerca) i na kraju Ivana Dragišić (2 obrane).

Domaće su još neuigrane i fizički nedovoljno pripremljene (treniraju rekreativno dva puta tjedno), a najviše golova dala je Kobilar Kantoci.

Udruga RUŽ Pregrada - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta nastupila je bez bolesne Elez, a Vidak je igrala samo lijevom rukom. Nedostajale su i tri juniorske reprezentativke Maljak, Oremović i S. Šenvald, a zbog sportskih obveza u školi u Pregradu nisu putovale Mrđen i Papac. Umjesto njih u ekipi su bile igračice Podravke Lina Jandrašić, Horvat, Pavlović i Hmelina. Lijevo krilo Horvat je (iz kontri) zabila 17 golova! Jandrašić je pogodila 7 puta, Pavlović je dala 5 golova, a Hmelina 1.

O ostalim detaljima gostovanja pisat ćemo danas u rubrici reportaže, a na Facebooku je objavljena foto galerija: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.811455185605346.1073741858.710841175666748&type=1

Udruga RUŽ Pregrada - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-Mašansker

PROMOTIVNA RUKOMETNA UTAKMICA

UDRUGA RUŽ – PODRAVKA VEGETA 15:50 (8:27)

PREGRADA – Sportska dvorana Srednje škole. Gledatelja: 150. Suci: Josip Kuhar (Grude) i Vedran Prelogar (Zagreb).

UDRUGA RUŽ: Brežnjak (6+0), Milenković kao gošća (8+-), Kapitanović kao gošća (4+1); Bolarić, Poljak 3, Kobilar Kantoci 6, Bele, Vukmanić, Marjanović 1(1), Grilec Gajšak 2, Gorup 1, Burić 1, Šurbek 1, Debeljak, Štruklec, Biruš. TRENER: Boris Cesarec.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (13+0), Čović 5 (5+-), Nemaškalo 2 (1+3), Dragišić 4 (2+-); Nikšić 4(2), Jandrašić 7, Živković 2, Džono 2, Horvat 17, Pavlović 5, Vidak 1, Hmelina 1. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Udruga RUŽ 4(1), Podravka Vegteta 3(2).

ISKLJUČENJA: Udruga RUŽ 0 minuta, Podravka Vegeta 0 minuta.