Unatoč tome što su prilikom predstavljanja ekipe istaknuli ovogodišnje slabosti poput promjena na trenerskoj klupi, ali i u samom sastavu Györi Audi ETO KC, u zadnju utakmicu 6. kola grupne faze EHF Lige prvakinja ide s maksimalnih 10 bodova, 5 pobjeda i gol razlikom od +50. Podsjetimo kako je trenersku klupu preuzeo Gábor Dany, a u klub su stigla i pojačanja iz najboljih europskih klubova. Pogodili su mađarsku ekipu i mali problemi s ozljedama kao i izostanak Yvette Broch koja je privremeno zamrznula aktivno igranje rukometa zbog nakupljenog umora. Opravdano su baš oni favoriti u grupnoj fazi, ali i u nastavku natjecanja jer su u proteklih 6 godina pod vodstvom Ambrosa Martína rukometašice Györa osvojile 4 naslova Lige prvakinja kao i 5 naslova prvakinja Mađarske i mađarskog kupa.

RK Podravka Vegeta Györi ETO KC First Half 26 1600x1200

Foto: Ivan Brkić

 

Pritisak uspjeha koji je nametnuo bivši trener definitivno je stajao na leđima novog trenera Gábora Danya koji je također pokazao spremnost na ostvarenje ovogodišnjeg cilja. Kroz grupnu fazu nisu imali nekih ozbiljnijih problema, a jedina ekipa koja je dosad uspjela poljuljati njihovu sigurnost bila je Thuringer HC, ekipa koja je unatoč tome što je prve bodove u grupnoj fazi dobila u Koprivnici u 5. kolu, pokazala rast kroz ove utakmice, ali i svoju kvalitetu. Dovoljno govori podatak da su u toj utakmici protiv Györa Njemice imale ukupno 68 napada iz kojih su postigle 28 pogodaka, a mađarski prvak slavio je sa samo +3 razlike na domaćem terenu (31:28). 

RK Podravka Vegeta Györi ETO KC First Half 27 1600x1200

Foto: Ivan Brkić

Europskog prvaka su kroz ovu fazu natjecanja s najviše pogodaka nosile Amorim Taleska s ukupno 28 golova u prvih 5 kola, a slijede ju Oftedal s 25, Grott s 23 te Brattset i Hansen s po 20 pogodaka. 

RK Podravka Vegeta Györi ETO KC First Half 21 1600x1200

Foto: Ivan Brkić

Rukometni klub Podravka Vegeta je pak nakon fantastičnih kvalifikacijskih utakmica osigurao svoj nastup u grupnoj fazi, a ovu fazu natjecanja su sjajno otvorile pobjedom na gostovanju kod Thuringera HC i upisale prva 2 boda kojima su pripisale i bod iz neriješene utakmice s Krim Mercatorom u 3. kolu. Našu su ekipu kroz ovu fazu natjecanja pogocima nosile Natalia Chigirinova s 23 postignuta gola, a slijede ju Karyna Yezhykava s 18 i Alena Ikhneva sa 17 pogodaka. 

Svoju zadnju šansu za prolazak skupine na teškom gostovanju u Mađarskoj naše će rukometašice potražiti već ove subote 17. studenog u 19.30 sati, a u daljnju fazu natjecanja ih neovisno o ovoj utakmici može odvesti i poraz Thuringera od Krima u Njemačkoj. 

RK Podravka Vegeta Györi ETO KC First Half 1 1200x1800

Foto: Ivan Brkić

RK Podravka Vegeta Györi ETO KC First Half 20 1200x18001

Foto: Ivan Brkić