S utakmice u Parizu // Foto Ivo Čičin-MašanskerOdigrano je svih osam susreta EHF Kupa pobjednica kupova. Neki klubovi već mogu trljati ruke postignutim rezultatima, odnosno postignutom prednošću u prvim utakmicama, neki mogu biti 90 posto sigurni, a najneizvjesnije bit će u Koprivnici gdje će Podravka Vegeta loviti minus 4 u utakmici s Issy Paris Handom, ekipom koja igra odličan rukomet i koja u svom sastavu ima nekoliko europskih rukometnih zvijezda. Vrijedi vidjeti.

Svi rezultat prvih utakmica 1/8 finala EHF Kupa pobjednica kupova:

Issy Paris Hand (Fra) – Podravka Vegeta (Cro) 24:20

Municipal Craiova (Rou) – Krim Mercator (Slo) 30:29

Sercodak Dalfsen (Ned) – Érd (Hun) 15:27

Ankara Yenimahhale (Tur) – Zvezda (Rus) 33:26

Vipers Kristiansand (Nor) – Selgros Lublin (Pol) 28:22

Glassverket (Nor) – Viborg (Den) 28:29

Lada (Rus) – Ardesen (Tur) 49:28

Team Tvis Holsterbro (Den) – Hypo Nö (Aut) 42:28

Iz rezutlata prvih utakmica vidljivo je da su sasvim nadomak četvrtzavršnice mađarski Érd (ima +12 iz prve utakmice), turska Ankara Yenimahhale (+7, klub Anite Gaće i Dine Havić), norveški Vipers Kristiansand (+6), ruska Lada (+13 s turskim Ardesenom, klubom Tee Grubišić, Nataše Janković i Jelene Piršl) i danski Team Tvis Holstebro (+14).

Slovenski Krim Mercator (klub Vesne Milanović Litre) ima minus 1 s rumunjskom Craiovom (klub Jelene Živković) i uzvrat u Ljubljani, što ga stavlja u prednost, kao i danski Viborg koji je s golom prednosti domaćin norveškom Glassverketu. Na kraju, iako s -4, izglede za prolaz ima i Podravka Vegeta kao domaćin u susretu s francuskom Issy Paris Handom.

Šest uzvratnih utakmica igraju se u subotu 16. siječnja, dvije u nedjelju 17. siječnja, a izvlačenje parova četvrtzavršnice je u utorak 19. siječnja u sjedištu EHF-a u Beču.

O utakmici Podravke Vegete u Francuskoj i izgledima u uzvratu više će biti govora u srijedu nakon press konferencije koju je sazvala RK Podravka s.d.d.