Lekić, Kastratović, Tatari, Mrđen // Foto Ivo Čičin-MašanskerNakon utakmice Podravka Vegeta – Vardar novinari su razgovarali s trenerima i igračicama još na terenu, a u klupskim prostorijama održana je službena konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali gosti, najbolja igračica susreta Andrea Lekić, trenerica Vardara Indira Kastratović, te domaća najbolja igračica Miranda Tatari i trener Podravke Vegeta Goran Mrđen.

LEKIĆ // Čestitam od srca Podravki na izuzetnoj utakmici

Andrea Lekić bila je puna hvale za domaće:

Lekić i Živković // Foto Robert Šoštarić

– Nije ovo, kako se kaže, klišej, čestitam ekipi Podravke, stvarno čestitam od srca na izuzetnoj utakmici i smatram da je kod nas sigurno presudila i duga klupa, imali smo izmjene koje su kod nas donijele puno svježine u drugom poluvremenu. U prvom nismo dobro otvorili utakmicu, pogotovo šuterski. Imali smo dosta promašenih šuteva i moje je mišljenje da smo bile malo statične u napadu. Obrana i napad nisu bili na razini na kojoj su bile u drugom poluvremenu. U drugom je to izgledalo dosta bolje, došlo je i nekoliko obrana golmanice, a i naša obrana je nekako bila na nivou i podigli smo razinu igre, a namjera je bila da se kontrama i polukontrama Podravku vrati u zonsku formaciju. Još jednom moje iskrene čestitke, a ja sam zadovoljna s dva boda, koja su za nas vrlo bitna.

TATARI // Idemo po bod u Skoplje…

Tatari, Penezić, Čović // Foto Robert Šoštarić

Miranda Tatari bez obzira na osmijeh na licu bila je tužna, pomalo razočarana. Vjerojtsno bi u drugim okolnostima najradije zaplakala. Kao i većina nas i koprivničkoh navijača:

– Stvarno odlična utakmica. Mi smo je odlično otvorili, od obrane do napada, pa se uklopila i golmanica odličnim obranama. Sve je išlo u odličnom smjeru što se nas ticalo. Andrea je rekla, i u pravu je, možda je presudila njihova duža klupa, a i pred kraj onih nekoliko promašenih zicera zapravo su bili presudni momenti. Ha, ništa, mogu samo reći da smo dale sve od sebe i možda bi najrealniji bio bod, možda bi i mi bili zadovoljni. Ali mogu reći da smo zadovoljni borbom i igorom i predstavom, ali ipak ne mogu biti ni malo zadovoljna izgubljenom utakmicom… Taj jedan gol… Kako je naš trener rekao: jedan kao 13, isto nam je. Čestitke Vardaru.

Tatari na presici // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Onda se na Mirandinom licu pojavio šeretski osmijeh:

– A nama ostaje da do kraja u ovim utakmicama nešto probamo, uzeti gdje koji bod. Moramo pokazati dobre igre i dalje nastaviti i već u nedjelju otići po bod – nasmijala se Tatari i okrenuli prema Andrei i Indiri – moramo se revanširati. No, što bude – bude.

LEKIĆ // Želim Koprivnici da svaku utakmicu igra pred ovakvim navijačima

Uključila se još jednom Lekić:

– Htjela bih reći da je izuzetno lijepo igrati u ovakvoj atmosferi kad je hala puna i ja želim Koprivnici da svaku utakmicu igra pred ovakvim navijačima. Stvarno je bilo uživanje igrati.

KASTRATOVIĆ // Ovo je bila jedna od ljepših utakmica Lige prvakinja

Indira Kastratović pohvalila je domaće, a nije krila nezadovoljstvo greškama kod svoje ekipe:

– Prije svega čestitam ekipi Podravke na stvarno izuztenoj utakmici, na izuzetnoj borbenosti, a, normalo, mogu reći da su dva boda jako bitna za nas, ali ja s našom igrom, pogotovo na početku prvih 20 minuta, uopće nisam zadovoljna. Moramo napraviti analizu da vidimo što se to događa, jer to nije samo ova utakmica, nego iz utakmice u utakmicu ulazimo, ne mogu kazati nespremni, ali nisam zadovoljna kako otvaramo svaku utakmicu. Sreća naša da je u drugom poluvremenu, kad smo se odmorili i dogovorili, obrana bila agresivnija, imali smo brži napad i tražila sam od igračica da budemo agresivniji, da ako primimo gol da idemo odmah u napad i igramo jedan na jedan i iskoristili smo što je Podravka mijenjala neke igračice, jer nisu mogle fizički izdržati taj tempo. Drugo poluvrijeme moje igračice dobro su odigrale. Stvarno mogu reći da je ovo bila jedna od ljepših utakmica Lige prvakinja, jest da je za nas trenere bila strašno stresna, ali to je sport, mi smo odlučili da se time bavimo i moramo ići dalje.

I Indira je oduševljena ambijentom u Koprivnici:

– Još jednom čestitke i hvala publici što je došla u ovolikom broju, jer znamo da ste imali problema na prošloj utakmici, kada nije bilo toliko ljudi, i nadam se da će iz utakmicu u utakmicu biti sve više gledatelja.

Indira Kastratović i Goran Mrđen // Foto Ivo Čičin-Mašansker

MRĐEN // Presudili su promašeni ziceri, dekoncentracija, umor…

Goran Mrđen imao je sigurno još jednu neprospavanu noć, a upozorava da je u srijedu nova utakmica domaće lige:

– Kad izgubiš, pogotovo ovako, teško je biti pametan. Čestitam Vardaru na pobjedi. Oni su i bili favoriti, ali mi cijelu utakmicu nismo loše igrali u smislu da nismo potponuli. Bilo je plus, bilo je i minus dva već početkom drugog poluvremena, ali smo mi opet došli do plus dva. Ovako vruće glave mogu reći da su presudili ziceri koju su plod dekoncentracije, dekoncentracija je plod umora i tako u krug. U svakom slučaju imali smo četiri promašena zicera, dva sedmerca, dva šuta s linije i kontru, pa smo, eto, mogli uzeti barem bod. Mislim da smo, bez obzira što to znači u sportu – zaslužili, ali zaslužili smo igrom i u pokazanom nismo bili stereotipni, imali smo i neko rješenje više i tražili smo, pa je bilo i šuteva iz nestvorenih šansi. No, tako je kako je. Već sada moramo biti bistre glave, jer u srijedu imamo ovdje Sesvete Agroproteinku u Prvoj hrvatskoj ligi, koja nam je jednako tako važna kao i ova, ako ne i važnija.

ZASLUŽENO MJESTO U LIGI PRVAKINJA

No, Mrđen je konstatirao da kad se uzmu u obzir dobri dijelovi utakmica i s Thüringerom i s Budućnosti i cijela utakmica s Vardarom, sigurno je da je Podravka Vegeta zaslužila mjesto u Ligi prvakinja i da nije slučajno kroz kvalifikacije došla do toga.

– Ne zato što je tu Indira, već sam to i prije rekao, smatram da su Györ, Budućnost i Vardar te Larvik, a uvijek se još netko pojavi, objektivno i sigurno TOP Lige. Mi smo u odnosu na prošlu godinu napravili veliki napredak. U sportu i u životu sve što brzo dođe, brzo i ode, tako da je ovo realan put. Nama igračice koje nikad nisu igrale Ligu prvakinja igraju 60 minuta, a prvi puta im je.

Utakmica je pokazala koliko zaopravo Podravka Vegeta može, čak da joj to nije limit. I publika je pokazala da može kad se hoće, jer i puna dvorana može donijeti bod(ove). Ova ekipa nije zaslužila polupraznu dvoranu kao s Budućnosti. Hvala gledateljima na istinski pokazanoj ljubavi rema klubu.