Rukometni klub Podravka s.d.d. je finalist natječaja #becroactive u kategoriji Obrazovanje zajedno s još dva odabrana projekta. Pobjednici svake od četiri kategorije koliko ih je bilo u natječaju bit će proglašeni na svečanoj dodjeli nagrada najaktivnijim pojedincima, radnoj i obrazovnoj ustanovi te projektu socijalne uključenosti ovog petka, 17. prosinca 2021. godine, od 16 sati. Projekt je na natječaj prijavila i kreativno osmislila glasnogovornica RK Podravke s.d.d. Romana Mihalec koja je snimila i montirala video te napisala kreativni tekst uz popratne fotografije projekta koje je i ovog puta zabilježio vanjski suradnik RK Podravke Ivan Brkić.

Više o projektu

Rukometni klub Podravka s.d.d. je u Europskom tjednu sporta provodio projekt upisa u Školu rukometa pod nazivom #Funactive. Projekt se održavao u tri gradske škole, Osnovnoj školi Braća Radić, Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski i OŠ Đuro Ester gdje su Podravkini treneri škole rukometa Antonio Pranjić, Đurđica Zečević, Nenad Smiljanec, Igor Stubičar, Dragica Džono, Snježana Petika i Barbara Stančin zajedno s igračicama prve ekipe organizirali dinamične i djeci zanimljive satove Tjelesne i zdravstvene kulture. Ono što je u ovom projektu bilo važno je pokazati djeci koliko je bavljenje sportom i aktivnost važna od najranije dobi, a cilj je bio učiniti rukomet atraktivnim onim najmlađima i animirati ih da se priključe sportskim aktivnostima izvan škole. Projekt je odrađen u razdoblju kada je cijela Europa provodila aktivnosti u sklopu Europskog tjedna sporta.

Preostaje doznati konačan plasman projekta no mi smo ponosni što smo ostvarili ovako divnu suradnju s našim gradskim školama i što su nam omogućili provođenje ovih aktivnosti i veselimo se dodjeli koja će za nas biti zasigurno lijepo iskustvo.

Video je dostupan ovdje: