Pandemija koronavirusa u potpunosti je paralizirala sportski svijet čime su se gotovi svi sportski kolektivi, pa tako i rukometni, našli u vrlo nezahvalnoj situaciji na koju se nitko nije mogao pripremiti.
Hrvatski rukometni savez poništio je sva natjecanja u svojoj nadležnosti za sezonu 2019./2020. te je time RK Podravka Vegeta ostala bez već gotovo osvojene titule prvakinja te vrlo vjerojatno i bez osvajanja Kupa. Nakon toga, uslijedio je novi šok. Iako je postojala nada da će RK Podravka Vegeta biti u prilici odigrati polufinalne utakmice EHF kupa pa nakon toga, moguće i finalne, Europska rukometna federacija poništila je sva europska natjecanja izuzev Lige prvaka i Lige prvakinja. Time je natjecateljska sezona za rukometašice Podravka Vegete završila s velikim žaljenjem, razočarenjem te pomalo i određenom dozom gorčine.

Novonastale okolnosti zahtijevale su prilagodbu te poduzimanje određenih nepopularnih mjera i odluka, a sve u cilju očuvanja opstojnosti Kluba, radnih mjesta te sportske perspektive u narednim sezonama. Neke od mjera odnosile su se i na smanjenje plaća aktualnom igračkom kadru. Ono na što smo u Klubu posebno ponosni je činjenica da su sve igračice shvatile ozbiljnost situacije u kojoj se gotovo cijeli svijet našao. Svjesne su izazova s kojima se suočava sport pa tako i RK Podravka. Sve su prihvatile odluku o smanjenju svojih primanja do trenutka stabilizacije aktualne situacije odnosno početka natjecanja u narednoj sezoni.

S igračicama koje su već ranije iskazale želju za odlaskom u neku drugu rukometnu sredinu vođeni su razgovori u smjeru sporazumnog prekida suradnje, s obzirom na to da odlukama HRS-a i EHF-a o poništavanju natjecanja više nije imalo nikakvog smisla zadržavati ih u Koprivnici. Iako ti razgovori nisu bili nimalo jednostavni, s obzirom na to da niti Klub, a niti igračice nisu imali utjecaj na poništavanje natjecanja, te nemogućnost daljnjeg igranja u aktualnoj sezoni, i da su praktički svi sudionici dovedeni u situaciju da je vrlo teško procijeniti koji je model rastanka najispravniji. Bilo je potrebno dosta razumijevanja s obje strane kako bi se ti razgovori završili potpisivanjem sporazumnih raskida ugovora. Na koncu, sa svim igračicama, Anom Debelić, Elenom Gjorgjijevskom, Jovanom Risović, Tjašom Stanko, Andreom Ianasi te Anetom Benko, Klub je sporazumno raskinuo ugovore te im se i ovim putem zahvaljuje na svemu što su učinile za RK Podravka Vegetu i da prije svega očuvaju svoje dobro zdravlje i vesele se novim sportskim uspjesima u nekim drugim rukometnim sredinama.

Igračice koje će i u narednoj sezoni nositi dres RK Podravka Vegeta nastavljaju s treninzima na otvorenom do kraja svibnja kada slijedi uobičajeni raspust do srpnja kada započinje novi ciklus priprema za narednu sezonu.