Podravka U17 u četvrtak je na domaćem terenu odigrala utakmice odgođenog 3. kola 1. HRL U17 protiv Osijeka i Slatine. Trener Pranjić nije mogao računati na Taru Đelekovčan, Tenu Jurlinu i Doru Ferčec.

Naše mlade rukometašice su u prvoj utakmici protiv Osijeka pobijedile rezultatom 31:16. Najefikasnije igračice bile su Ena Cvelber sa 7, Gabriela Domović sa 6 i Jana Miklić s 5 postignutih pogodaka. Lucija Horvat i Antea Marijanović su na vratima skupile svaka po 7 obrana. Najkorisnija igračica u našim redovima bila je Ena Cvelber.

U drugoj utakmici protiv Slatine naše su pobijedile rezultatom 13:41. Najefikasnije igračice bile su Katja Gregurić sa 7, Gabriela Domović sa 6 te Jana Miklić, Ana Javorić i Ana Adžaga po 5 postignutih pogodaka. Vratarke su zajedno imale 5 obrana. Najkorisnija igračica u našim redovima bila je Magdalena Rumek.

Naša ekipa je ovim utakmicama završila natjecanje u 1.HRL U17 osvojivši 1. mjesto s maksimalnim učinkom. Ostvaren je plasman na Završnici u Poreču gdje će se od 24. do 28. boriti za konačnu poziciju u ovom uzrastu.

Rezultati i tablica: https://hrs.hr/natjecanje/?natjecanje=97

“Čestitam našim curama na nove dvije pobjede. U prvoj utakmici protiv Osijeka smo imali prevelik broj izgubljenih lopti od prevelike želje da što brže postignemo pogodak. Zadovoljan sam pristupom u obje utakmice. Igrali smo dobru obranu iz koje smo postizali puno pogodaka iz polukontre i kontre. Prvenstvo smo završili sa svim pobjedama i sada nam preostaje natjecanje u 2. HRL Sjever i priprema za nadolazeću Završnicu.”

Podravka – Osijek 31:16 (14:9)
Igrale su:
Horvat (6+1), A.Marijanović (7); Milivojević, Jakupanec 1, Domović 6(1), Horvat ml. 1, Cvelber 7(1), Miklić 5, Zvonar 2, Javorić 3, Hajdinjak 3, Rumek, Adžaga, Gregurić 3. Trener: Antonio Pranjić
Slatina – Podravka 13:41 (8:19)
Igrale su:
Horvat (2), A.Marijanović (3); Milivojević 1, Jakupanec 2, Domović 6, Horvat ml. 3, Cvelber 3, Miklić 5, Zvonar 2, Javorić 5, Hajdinjak 1, Rumek 1, Adžaga 5, Gregurić 7. Trener: Antonio Pranjić