RK Podravka Vegeta sudjelovala je na još jednom Memorijalnom turniru ‘Vinko Kandija’ u Ljubljani od 17.-18.kolovoza, 2018. godine i u Koprivnicu donijela 2. mjesto u ukupnom poretku. U dva dana turnira rukometašice prve ekipe su snage odmjerile s RK Krim Mercatorom, Ženskim rukometnim klubom Budućnost i RK Lokomotivom.

U prvom ogledu s domaćinom RK Krim Mercatorom u petak, naše su cure izgubile 33:28. U subotu je uslijedila utakmica sa ŽRK Budućnost u kojoj su rukometašice RK Podravka Vegete pokazale znanje i umijeće na terenu no nekoliko čudnih odluka sudaca i isključenja presudile su u korist Crnogorki koje su u ovoj utakmici pobijedile s tijesnih 19:18.

Istog dana u popodnevnim satima naša prva ekipa odmjerila je snage s RK Lokomotivom i pobijedila (27:23). U zadnjoj se utakmici itekako vidjela dominacija naših cura koje su briljirale napadački, ali i u obrani te su protivničku ekipu kroz cijelu utakmicu držale na rezultatskoj distanci. Svim je igračicama, ali i golmanicama trener Zlatko Saračević dao minutažu, a nakon turnira se kratko osvrnuo na tijek utakmica.

– Odigrali smo tri utakmice i vidjeli na kojim stvarima trebamo poraditi. Nije to baš bajno izgledalo u prvim utakmicama no kako idemo dalje vidi se promjena. Rezultat ovdje uopće nije važan, važno je samo da radimo i dalje, idemo naprijed i izvučemo najbolje što možemo – kazao je trener Saračević.

fotografija