U srijedu, 1. srpnja u Beču je održan ždrijeb skupina za novu sezonu DELO EHF Lige prvakinja i EHF Lige prvaka. Ždrijeb se moglo pratiti putem live streama na Facebooku i YouTube kanalu EHF-a te na ehfTV-u. Ovo je prvi puta u povijesti ovog natjecanja da je ždrijeb održan virtualno odnosno bez prisustva predstavnika klubova. Ždrijeb je počeo u 18 sati, a bio je polu-dirigiran, to jest primijenjeno je pravilo da dva kluba iz iste države ne mogu biti u istoj skupini. Nakon održanog ždrijeba raspored DELO EHF Lige prvakinja 2020/21  je sljedeći:

Skupina A:
Metz Handball (FRA)
Rostov-Don (RUS)
Vipers Kristiansand (NOR)
Team Esbjerg (DEN)
FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN)
CSM Bukurešt (ROU)
SG BBM Bietigheim (GER)
RK Krim Mercator (SLO)

Skupina B:
SCM Ramnicu Valcea (ROU)
Györi Audi ETO KC (HUN)
WHC Budućnost (MNE)
Borussia Dortmund (GER)
CSKA (RUS)
Brest Bretagne (FRA)
Odense Handbold (DEN)
RK Podravka Vegeta (CRO)

 

Trener Podravka Vegete Zlatko Saračević nakon ždrijeba je izjavio:

Mislim da smo od dvije moguće skupine dobili ipak onu nešto lakšu. No, nemojmo se zavaravati, ovo je Liga prvakinja i tu su sve ekipe na visokoj razini. Na nama je da se dobro pripremimo i u svakoj utakmici damo sve od sebe. Mislim da se možemo nositi sa svim ekipama u našoj skupini, a svaka će utakmica biti spektakl za sebe. Očekujem atraktivne utakmice i da Koprivnica još jednom pokaže Europi kakvu atmosferu može stvoriti.

 

Od ove godine Liga prvakinja igra se u novom formatu s dvije skupine po osam klubova u svakoj. Nakon 14 odigranih kola, dva najbolja kluba iz svake skupine plasiraju se direktno u četvrtfinale dok se klubovi s trećeg, četvrtog, petog i šestog mjesta natječu u play-offu. Dva posljednje plasirana kluba iz svake skupine završavaju natjecanje nakon 14. kola.

Osim što smo saznali raspored skupina, EHF je predstavio i novi vizualni identitet Federacije, ali i natjecanja. Prikazali su i novi dizajn trofeja koje će dobiti osvajači.

Spomenimo još kako je zagrebački PPD u skupini B Lige prvaka, a s njim su u skupini Barca, Telekom Veszprem HC, THW Kiel, Aalborg Handbold, HBC Nantes, HC Motor i RK Celje Pivovarna Laško.

Prema rasporedu, Liga prvakinja trebala bi početi 12. rujna, a Liga prvaka 16. rujna. Rukometašice Podravka Vegete trenutno su na odmoru, a početek priprema zakazan je za 20. srpnja.