U nedjelju koja je pred nama za RK Podravka Vegeta kreće DELO EHF Liga prvakinja! Prvi susret naše ekipe počet će u 16 sati, a protivnik će biti crnogorska Budućnost. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, gledateljima neće biti dozvoljeno ući u dvoranu tako da će se utakmica igrati pred praznim tribinama, no zato je osiguran prijenos utakmice na programu Arena Sport televizije.

Budućnost u Koprivnici dolazi bez 11 igračica. O važnosti i očekivanjima uoči utakmice više je rekao trener Zlatko Saračević.

– Realno, da je Budućnost došla u kompletnom izdanju oni bi bili favoriti. To je ekipa koja ove godine ima za cilj osvojiti Ligu prvakinja, i ima kvalitetu za to. U ovom slučaju, u ovoj ekipi koja jest, mislim da su nam šanse puno veće i čak da smo favoriti, ali teren će pokazati.

Saračević je svjestan kako je situacija u rukometu drugačija nego prošlih sezona, a tu se prvenstveno misli na okolnosti koje su se promijenile, a koje je izazvala pandemija koronavirusa. I situacija u kojoj se našla ekipa Budućnosti govori da se nažalost svašta može očekivati. Koronavirus je razlog zašto će se utakmica protiv Budućnosti igrati bez gledatelja.

– Ništa ne može zamijeniti našu publiku našu atmosferu u Koprivnici, to je veliki hendikep, pogotovo u situaciji kad nije pravilo za sve. Ovog puta ćemo igrati bez publike, a u Györu ćemo najvjerojatnije igrati s publikom. Jedna od naših velikih prednosti bio je domaći teren, sad ga nemamo, ali kažem još jednom – takva je sezona. Znamo da svi ljudi u Koprivnici pa i u Hrvatskoj nas prate, gledat će nas na televiziji. Nedostatak publike u dvorani pokušat ćemo kompenzirati većom borbenošću i većom snagom ekipe.

Za utakmicu neće kandidirati Lucija Jandrašić i Ivona Mrđen, dok je Elena Popović upitna. Sve ostale su u kadru, 16 igračica za sastav bit će određeno na zadnjem treningu. Zadravec i Karlovčan nisu na 100 posto, ali onoliko koliko bude trebalo sigurno će pomoći, rekao je trener. Upitan od kojih igračica očekuje najveći napredak ove sezone trener Saračević jasno je odgovorio – od svih!

– Jednostavno, mi smo ekipa i pojedinac neće ništa napraviti, to pričam od prvog dana. Rezultat možemo napraviti samo kao ekipa, pojedinačno ne možemo ništa.

RK Podravka Vegeta u nalazi se u grupi B s još sedam drugih ekipa, to su SCM Ramnicu Valcea, Györi Audi ETO KC, BV Borussia 09 Dortmund, CSKA, Brest Bretagne Handball, Odense Håndbold i Budućnost.

– Činjenica je da je ovo novi format Lige prvakinja i da je izuzetno kvalitetan, jak, konačno nešto vrhunski napravljeno i osmišljeno od EHF-a. Dvije skupine po osam ekipa gdje stvarno nema slabije ekipe i bit će fenomenalnog rukometa, ali sve će to biti i drugačije zbog svih vanjskih faktora. Realno, ekipe nisu imale toliko prilike da se uigraju, zbog korone, zbog svega, i mi smo bili u situaciji da moramo otkazivati turnire, moramo se snaći u tom svemu.

Tko je favorit za osvajanje Lige prvakinja ove sezone?

– Gyõr, jer je Gyõr, iz naše skupine tu su još Brest i Budućnost, a s druge strane to još može biti Metz, Rostov Don… Ima ekipa, ali duga je Liga prvaka, ima i jesen, pa Europsko prvenstvo, daleko je još do završnice. Kroz LP možda se nađe i neko iznenađenje.

Glavni suci utakmice bit će iz Španjolske, njihova imena su Yon Bustamante Lopez i Javier Alvarez Mata, dok će glavni delegat utakmice biti Liudmila Bodnieva.