Turnir djevojčica u KoprivniciTRENERI SURADNICI // Piše Nenad Smiljanec

Foto: Silvija Đelekovčan, Martina Horvat i Ljerka Vresk

Djevojčice Podravke 5 (godište 2006. i mlađe) u sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića u Koprivnici odigrale su u subotu 25. veljače prvi krug Rukometne lige regije sjever (RLRS) za djevojčice B 2006. godište i mlađe. Uz djevojčice Podravke u Koprivnici su nastupile i djevojčice iz Čakovca i Garešnice.

Turnir djevojčica u KoprivniciU svom prvom službenom nastupu Podravkine djevojčice bile su polovičnog uspjeha. S dvije pobjede ekipe koja u ovom natjecanju nosi naziv Podravka 1 i dva poraza ekipe Podravke 2. Moramo naglasiti da je svaka utakmica za naše djevojčice jedno veliko stjecanje iskustva. Ono je manje u odnosu na druge ekipe, što se najviše očituje u snalažljivosti na terenu u za njih novim situacijama, tako da izostaju pravodobne i kvalitetne reakcije na sudačke zvižduke, protivničke pogreške, odnosno taktičke poteze ili trenerove sugestije. No, ta snalažljivost se ne uči na treningu nego konkretno na terenu kada se ispred sebe ima drugog protivnika i drugog suca. Ovaj turnir djevojčice Podravke V odigrale su dobro. Nije to bilo odlično, kao u nekim ranije odigranim prijateljskim utakmicama, ali u procesu učenja na svakoj utakmici se uoče elementi rukometne igre koji su dobro usvojeni te elementi na kojima treba još puno raditi.

Turnir djevojčica u KoprivniciRezultati utakmica:

Podravka 1 – Garešnica 15:11(5:4)

Zrinski – Podravka 1 3:6(0:5)

Garešnica – Podravka 2 9:5(5:5)

Zrinski – Podravka 2 7:4(4:2)

PODRAVKA 1: Krofl, Rupić, Nemet, lalić, Marijanović, Canjuga 3, Rumek 7, Đelekovčan 11(1), Kovač, Glavina, Kobor, Markić, Mujić, Jelak, Manojlović.

PODRAVKA 2: Tetec, Cvelber, Jazbec, Zvonar 5, Smiljanec, D. Horvat 2, Kovačević 2, Šambar, Bosman, Hrnčić, Šadek, L. Horvat, Novak, Rak. Djurdja, Premec.

Turnir djevojčica u Koprivnici