Djevojčice u Ðurđevcu // Foto Davor MarijanovićDjevojčice B svoj treći krug Rukometne lige regije sjever odigrale su na turniru u Đurđevcu. Nastupile su dvije ekipe Podravke, a suparnice su bile djevojčice Đurđevca i KTC-a.

Djevojčice u Ðurđevcu // Foto Davor MarijanovićRezultati:

Podravka 1- Đurđevac 14:4

Podravka 2 – KTC 8:13

Podravka 1 – Podravka 2 12:5

Podravka 2 – Đurđevac 6:5

KTC – Podravka 1 9:8

Foto: Davor Marijanović 

TRENERI SURADNICI // Osvrt piše Nenad Smiljanec.

Obje ekipe Podravke 5 pobijedile su ekipu Đurđevca, a od ekipe KTC-a iz Križevaca su izgubile. Na ovom turniru djevojčice Podravke 5 ponovno su pokazale napredak. U obrani uz već poznatu čvrstinu i agresivnost pokazuju sve veću taktičku točnost izvršavanja obrambenih zadataka. To je posebno vidljivo u obrani kroz pravovremeno postavljanje na napadačicu ili zatvaranje svog prostora kada je lopta na suprotnoj strani. Takvo kretanje u obrani nije puko izvršavanje zadataka, već su to naznake praćenja igre i reagiranja na trenutne situacije. Nažalost, problem se javlja u povratku iz napada u obranu gdje se ne prati situacija na terenu već je vraćanje u obranu još čisti automatizam, što iskusnijim protivnicama omogućuje postizanje lakih pogodaka.

Uz sve bolje ispunjavanje obrambenih zadataka vidljiv je i pomak u igri u napadu. Ova spoznaja pogotovo veseli, jer su djevojčice u nekoliko navrata pokazale da gledaju protivničku obranu i ono što se ispred njih događa, pa su na postavljenu situaciju nekoliko puta svojim potezima i rješenjima oduševile publiku. Ovakvi potezi, u ovoj dobi njihovog rukometnog razvoja, možda vrijede i više od same pobjede.

Upravo iz navedenih činjenica koje pokazuju da su djevojčice ponovno u igri pokazale nešto novo, bez obzira na poraz i uz čestitke protivnicama na zasluženoj pobjedi, može se reći da su djevojčice obje ekipe Podravke 5 turnir odigrale – odlično

Djevojčice u Ðurđevcu // Foto Davor MarijanovićDjevojčice u Ðurđevcu // Foto Davor Marijanović