Rukometašice OŠ Braće Radić // Foto www.koprivnica.netI ove su godine rukometašice Osnovne škole Braće Radić iz Koprivnice postigle odličan rezultat na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske, što je prošlog tjedna održano u Poreču. Nakon 10 utakmica odigranih u školskom prvenstvu, učenice su zabilježile devet pobjeda i jedan poraz, koji im je oduzeo zlatnu medalju na Državnom prvenstvu.

Naime, u iznimno napetoj finalnoj utakmici sa Zametom iz Rijeke, u kojoj se igralo gol za gol, učenice iz osnovne škole Braće Radić izgubile su sa 17:16.

Nevjericu i tugu na njihovim licima ubrzo je zamijenio osmijeh, jer iako su izgubile, potvrdile su da su i dalje među najboljim rukometašicama osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. I prošle su godine bile viceprvakinje na Državnom prvenstvu, stoga i sama njihova kvalifikacija na ovogodišnje prvenstvo potvrđuje kvalitetu njihove igre.

Osnovnu školu Braće Radić predstavljale su učenice Tena Petika, Viktorija Šestak, Elena Popović, Ines Kolar, Tamara Bogdan, Patricia Firšt, Tajana Bačić (prva ekipa), te Magdalena Lončarić, Marsela Nemec, Rita Rea Pavić, Karla Paleka, Ela Bebek, Dajana Ranilović i Sara Delimar (većinom igračice Podravkine rukometne škole, op. ur.).

Voditeljica je bila profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Jasmina Markić.

Izvor: www.koprivnica.net