Današnji pogled na dvoranu u GuadalarajiU španjolskoj Guadalajari, nedaleko Madrida, od petka do nedjelje održavaju se kvalifikacije za nastupa rukometašica na Olimpijskim igrama u Londonu. Hrvatska će tražiti plasman na 1. ili 2. mjesto, koja vode u London, a suparnici su im Nizozemska u petak, Argentina u subotu i domaćin Španjolska u nedjelju.

 

U hrvatskoj reprezentaciji vlada uvjerenje, ne i samouvjerenost, u prolaz.

U Španjolskoj je i sedam reprezentativki iz Podravke Vegete: Marta Žderić, Ivana Jelčić, Anita Gaće, Nikica Pušić-Koroljević, Vesna Milanović-Litre, Miranda Tatari i Lidija Horvat. Iz Krim Mercatora Jelena Grubišić, Andrea Šerić Andrea Penezić i Kristina Franić, iz Lokomotive Sonja Bašić i Katarina Ježić te iz Budućnosti Dijana Jovetić, Maja Zebić (Itxako), Maida Arslanagić (KIF Vejen) i Ivana Lovrić (Samobor).

Dragica Džono (Zelina) i Žana Čović (Lokomotiva) nisu putovale, one će igrati kvalifikacijsku utakmicu za EP, kada će nakon povratka iz Španjolske iz privatnih razloga biti oslobođene Miranda Tatari i Kristina Franić.

Utakmice se igraju u prijepodnevnim i podnevnim satima.

Nažalost, najvažniju utakmicu HTV ne prenosi, već daje snimku. Naime, pobijedi li Hrvatska Nizozemsku praktički će osigurati nastup u Londonu, jer se pretpostavlja da je Argentina ipak najslabija reprezentacija u tom društvu. Kako nema ni radio prijenosa, to ćemo informacija o tome hoće li se prvi puta u povijesti ženska rukometna reprezentacija plasirati na Olimpijske igre, saznavati putem drugih kanala i sa zakašnjenjem.

DODANO: Ipak postoji mogućnost!

Na računalu utakmicu možete gledati: http://www.sportlemon.tv/v-4/0/122/v-412249.html

Kretanje rezultata pratite na http://www.ihf.info/IHFCompetitions/OlympicGames/WomensOlympicQualificationTournament2012E/FixturesandResults/tabid/6194/Default.aspx

Www.rk-podravka.hr imat će na svojim stranicama rezultate nepsoredno nakon završetka utakmica.

Raspored

Petak, 25. svibnja

10,45 Hrvatska – Nizozemska (snimka na HTV-u u 16,25)
13,00 Španjolska – Argentina
Subota 26. svibnja
10,45 Argentina – Hrvatska (HTV 10,40)
13,00 Nizozemska – Španjolska
Nedjelja 27. svibnja
10,15 Argentina – Nizozemska
12,30 Španjolska – Hrvatska (HTV 12,25)