Rukometni klub Podravka Vegeta danas je odigrao treću utakmice grupe B DELO EHF Lige prvakinja. Nakon pobjede nad crnogorskom Budućnosti (29-26) te poraza od mađarske ekipe Győri Audi ETO KC (43-28), igračice trenera Zlatka Saračevića nastupile su protiv njemačkih prvakinja, BV Borussije 09 Dortmund. Konačni rezultat utakmice odigrane u Koprivnici bio je 25-26 (14-15).

Utakmica je započela dvjema obranama, s jedne strane pokušaj je zaustavila Podravkina vratarka Yuliya Dumanska, a s gostujuće Isabell Roch. Nakon što je Borussia povela s 0-2, današnji premijerni pogodak domaćeg sastava postigla je Dejana Milosavljević. Par minuta kasnije, Elena Popović realizirala je priliku s crte, izjednačivši rezultat nakon šest minuta igre. Prvo isključenje na utakmici dobila je Selena Milošević. Zahvaljujući obranama Dumanske, Borussia je postigla jedan pogodak tijekom toga perioda.

Nakon 15-ak minuta igre rezultat utakmice glasio je 6-6, pri čemu je Dumanska obranila šest udaraca. Dio je zaustavila u najtežim, jedan-na-jedan situacijama. Na temelju njezinih intervencija, Podravka je prvi put povela u 20. minuti, i to preko Carlos. Premda se sljedećih nekoliko minuta igralo gol-za-gol, Borussia je četiri minute prije odmora otišla na dva pogotka prednosti. Prvi time-out, dvije i pol minute prije kraja prvoga poluvremena, pozvao je njemački trener Andre Fuhr. Malo je nedostajalo da se na odmor ode s izjednačenjem. Nažalost, Tina Abdulla u posljednjim sekundama zabila je s krila za 14-15.

Drugi su dio Podravkašice otvorile izjednačenjem kada je sa sedam metara pogodila Dejana Milosavljević. Izgubljene lopte u napadu, nedostatak sreće i par obrana Borussijine čuvarice mreže rezultiralo je prednošću 15-18 za gošće. Prilika se otvorila uzastopnim isključenjima u redovima njemačkih prvakinja. Sudački par prvo je dvije minute pokazao Inger Smits, a zatim i Kelly Dulfer. Usto, Dumanska je ponovno pokazala kako može igrati ključnu ulogu. Neovisno o tome, i golmanica Roch imala je što pokazati, zaustavivši dva napada Podravkašica. Time je razdoblje od gotovo dvije minute s dvije igračice više iskorišten za smanjenje vodstva Borussije na -1.

Napetih se 15 minuta prije kraja pobjednik nije nazirao. Podravka je preko Carlos, koja je fintom izbacila suparnicu, izjednačila na 20-20, što je trenera Fuhra primoralo na pozivanje još jedne minute odmora. Isto je, također pri izjednačenju, učinio Saračević par trenutaka kasnije.

U ključnim trenucima Podravka je, unatoč kvalitetnoj obrani i uz podignute sudačke ruke, primila pogodak Inger Smits. S druge strane, Carlos je prošla, ali ne i zabila za izjednačenje.

Na semaforu je ostala svega minuta kada Borussia nije uspjela realizirati napad kojim bi otišla na dva pogotka prednosti, možda i nedostižnu razliku. U takvom je raspletu, s minimalnim zaostatkom, Saračević tražio minutu odmora. Nažalost, ona nije urodila plodom. Lopta je izgubljena u napadu te je pobjeda pripala Borussiji Dortmund tijesnim rezultatom 25-26.

Suci utakmice bili su Eshref Beqiri i Ilir Krasniqi (oboje Kosovo), dok je delegatkinja bila Arijana Vojić (BiH).

DELO EHF Liga prvakinja, grupa B, 26. rujna, 16 sati:

RK PODRAVKA VEGETA – BV BORUSSIA 09 DORTMUND 25-26 (14-15)

RK PODRAVKA VEGETA: Dumanska (12 obrana), Ećimović, Tucaković, Zadravec, Turk 2, Beganović 1, Karlovčan, Popović 1, Milošević 1, Milosavljević 3, Mugoša 2, Franušić, Buljan, Škarić, Tsakalou 8, Carlos 6.

TRENER: Zlatko Saračević

BV BORUSSIA 09 DORTMUND: Roch (7 obrana), Ten Holte, Danielsson, Smits 6, Gutierrez Bermejo, Rode 2, Vollebregt, Dulfer 3, Stockschläder, van Zijl, Freriks 2, Abdulla 3, Grijseels 7, Bleckmann 1, Vollebregt 1.

TRENER: Andre Fuhr

 

Foto: Ivan Brkić