Rukometašice Podravka Vegete su se i ove godine uključile u akciju Hrvatskog Crvenog križa, ”Ne dvoji. Za drugog izdvoji!”

Kao i prijašnjih godina i ove će se godine igračice i djelatnici kluba priključiti akciji, a ono što je najvažnije je da ovom prilikom želimo pozvati i sve ostale da se uključe i pokažu solidarnost. Osim što se akciji možete priključiti kupnjom bonova u apoenima od 5 i 1 kune, to možete učiniti i skeniranjem barkoda na fotografiji koju prilažemo i upisivanjem iznosa donacije koji možete izdvojiti.

Informacije o akciji

Provođenje akcije „Solidarnost na djelu 2021.“ predviđeno je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2021. godini kao 49. zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa.

Ovogodišnja akcija provoditi će se pod nazivom: „Ne dvoji. Za drugog izdvoji“

S obzirom na trenutnu situaciju s epidemijom koronavirusa COVID-19, Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica donio je odluku da se 49. akcija Solidarnost na djelu održi pod istim uvjetima kao i prošlogodišnja akcija na području svojeg djelovanja od 8. do 31. listopada 2021. godine.

Svrha prikupljanja sredstava u ovogodišnjoj akciji je kupnja sportske obuće za djecu školskog uzrasta slabijeg imovnog stanja.

U svih 48 dosadašnjih akcija dokazali smo zajedno svoju plemenitost i solidarnost prikupivši značajna financijska sredstva za pomoć potrebitima.

Odbor GD CK Koprivnica, donio je Odluku o načinima prikupljanja sredstava.

Bonovi zahvalnosti u apoenima od 5 kuna i 1 kune, ovjereni pečatom GDCK Koprivnica, bit će na raspolaganju našim sugrađanima na sljedećim mjestima:

  • na području grada Koprivnice volonteri GDCK Koprivnica prikupljat će sredstva na štandu na središnjem trgu u petak 8. listopada i u subotu 9. listopada 2021. godine u vremenu od 8 do 12 sati.
  • osnovne i srednje škole te vrtići – GDCK Koprivnica bonove će distribuirati u sve osnovne i srednje škole te u vrtiće na području Koprivnice i 11 općina
  • tvrtke – predstavnike Crvenog križa građani će moći potražiti u većim tvrtkama u kojima su organizirana društva dobrovoljnih darivatelja krvi, ali i u ostalim institucijama koje iskažu interes za distribuciju bonova solidarnosti
  • na akcijama prikupljanja donacija hrane za Socijalnu samoposlugu također ćemo imati bonove solidarnosti
  • općine – predsjednici općinskih društava Crvenog križa distribuirat će bonove po mjestima na područjima svojih općina, po društvima žena, dobrovoljnim vatrogasnim društvima, nogometnim klubovima i drugim organizacijama
  • GDCK Koprivnica – Braće Radića 7, Koprivnica – svaki dan od 7 do 15 sati te od 18. do 22. listopada 2021. godine na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi
  • uplatom sredstava na novootvoreni žiro račun akcije ‘Solidarnost na djelu’ IBAN: HR7123860021552006946

 Odlukom Hrvatskog Crvenog križa od prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi u akciji (bonovi, plakati, oznake i dr.), a 5 posto uplatit će se na žiro račun HCK.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ima odobrenje za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, a za Akciju Solidarnost na djelu 2021. dobiveno je Rješenje Koprivničko-križevačke županije s evidencijskom oznakom KKŽ-HA/ ŠK-21-2, te je dodijeljena oznaka ŠK, što znači da je akcija namijenjena za unaprjeđenje uvjeta školovanja.

S obzirom da ni ove godine nećemo obilaziti kućanstva, molimo Vas, ukoliko ste u mogućnosti, distribuirati bonove Solidarnosti unutar vašeg kolektiva. Za dogovore o preuzimanju bonova stojimo Vam na raspolaganju na brojeve 642-193; 642-177, a bonovi se mogu preuzeti u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica od 8. listopada 2021. godine kao i plakati za promociju akcije ‘Solidarnost na djelu’ i letci na kojima je barkod za financijske donacije.