Bliži se utakmica 12. kola DELO Lige prvakinja u kojoj će rukometašice Podravka Vegete snage odmjeriti s njemačkom BV Borussiom 09 Dortmund. Uzvratna je ovo utakmica s njemačkim protivnicama koje su u 3. kolu DELO Lige prvakinja slavile s jednim pogotkom razlike 25:26. Bila je to ravnopravna utakmica na domaćem terenu u kojoj je prevagnula smirenost Njemica pred kraj utakmice pa su važna dva boda ponijele u Njemačku.

Ivan Brkić

Tu je nova prilika za koprivničke rukometašice koje su se nakon utakmice s Valceom okrenule novom izazovu. Borussia u ovom trenutku ima dva boda osvojena u Koprivnici u devet odigranih utakmica, a jednak broj bodova ima i Podravka Vegeta koja će priliku za osvajanje novih bodova tražiti na gostujućem terenu. Ne pomaže ni činjenica da se u prethodnoj utakmici ozlijedila Selena Milošević, vanjska igračica i važan stup Podravkine obrane koja nažalost završava sezonu zbog puknuća križnih ligamenata.

Ivan Brkić

Nažalost nisu dobre vijesti, Selena Milošević nam se teško ozlijedila i njezina je sezona gotova. Dobro znamo što nam ona znači, svojom kvalitetom i odnosom prema rukometu. Jedino što sam siguran je da će se vratiti sljedeće godine i želim joj brz oporavak – rekao je trener Sarčević koji je vidno potresen zbog ozljede važne igračice, ali navodi kako su nažalost i one sastavni dio sporta pogotovo u ovim vremenima Covida.

Ivan Brkić

Nije bilo vremena za žaljenjem tako da ekipa naporno trenira i priprema se za odlazak u Njemačku.

Što se ostalog stanja tiče igramo protiv Dortmunda od kojeg smo u Koprivnici izgubili jedan razlike i odlučivali su detalji. Mi kroz ovaj tjedan radimo sve da popravimo nedostatke i greške koje smo radili s njima, a i protiv Valcee. Idemo tamo, ako treba i na glavu, moramo napravit sve što je u našoj moći da odigramo odličnu utakmicu i pobijedimo i za nas i za klub, ali i za Selenu – rekao je trener.

Što se tiče pripreme za njemačku ekipu trener Saračević je već prilično upoznat s onim što Njemice mogu.

Ivan Brkić

Prošli puta nam je puno problema radila Smits i to je jedna ekipa u kojoj ne možeš zaustaviti samo jednu igračicu nego moraš biti spreman na sve njihove pokušaje. Ekipa koja je otprilike po rangu i kvaliteti kao mi. Moram reći da smo i u utakmici s Valceom, a i s Dortmundom gubili na detaljima i tu smo negdje no moramo poraditi na tim ključnim momentima i popraviti ih te naravno probat pobijediti – zaključio je Zlatko Saračević.

Ekipa se okrenula novim obavezama, glave su skupa i sve su cure spremne ostaviti srce na terenu. Za klupske stranice svoj osvrt je dala Ana Turk, desno krilo Podravke.

Ivan Brkić

Igrali smo s Dortmundom doma i s njima nam je kao i s Rumunjkama trebalo vrlo malo. Sad igramo u gostima, oslabljeni za Selenu Milošević koja nam se ozljedila, a vrlo nam je bitna u obrani. Slažemo i prilagođavamo se novoj situaciji, a hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo. Želimo dati i dat ćemo sve od sebe. Dortmund raste iz utakmice u utakmicu, a i mi nastojimo biti bolji. U svakoj težnji da dobijemo nekog protivnika i njih se nešto pita tako da moramo otići tamo i ostaviti srce na parketu – rekla je Ana Turk koja je dodala kako imaju vrhunske vratarke, a od igračica osim Dulfer dodaje i Smits koja je Podravkašicama u prvoj utakmici radila dosta problema.

Sutkinje u utakmici bit će Viktoriia Alpaidze i Tatiana Berezkina iz Rusije, a delegat Frank Böllhoff iz Njemačke. Utakmica je na rasporedu u nedjelju 24. siječnja s početkom u 14 sati, a prijenos će biti na 2. programu Arena sport televizije.