Ove je subote s početkom u 18.00 sati na rasporedu utakmica 6. kola 1.HRL za žene. Koprivnička ekipa će na domaćem terenu dočekati ekipu Zrinskog iz Čakovca, a utakmica će se igrati u ŠSD Josip Samaržija-Bepo uz besplatan ulaz. Podravkašice su i dalje na prvom mjestu s maksimalnih deset bodova iz pet dosad odigranih kola. S druge strane Zrinski je trenutno na drugom mjestu sa šest osvojenih bodova iz tri odigrana kola što znači da do ovog trenutka nisu izgubili utakmicu u prvenstvu. Utakmicu su najavili trener Ivica Obrvan i igračica Dora Kalaus Žulj.

Trener Ivica Obrvan//foto: RK Podravka

Prošla su dva tjedna otkad smo odigrali posljednju utakmicu. Reprezentativni tjedan je malo poremetio rad, imali smo svega pet igračica i jednu vratarku, što nije normalno za organizaciju. Međutim moramo se što prije vratiti u ritam. Kroz ovaj tjedan smo se kompletirali i do danas odradili korektne treninge. Uvijek je malo problematično nakon pauze od dva tjedna. Igramo protiv ekipe koja ima maksimalan učinak u prvenstvu, Zrinskim, koji ima tri utakmice i tri pobjede. Moglo bi se reći da je u ovom trenutku, po stanju na ljestvici to derbi. Želio bih i radimo na tome da svaku narednu utakmicu kao što je sada ova budemo s maksimalnim pristupom, fokusom i koncentracijom, bez obzira na protivnika jer to moramo u prvenstvu da bi zadržali ovu prednost i hodali iz utakmice u utakmicu sa željom da budemo sve bolji i da pobjeđujemo u tim utakmicama – rekao je trener Ivica Obrvan. 

Dora Kalaus Žulj u derbiju s Lokomotivom//foto: RK Podravka

U subotu nam slijedi prva utakmica nakon reprezentativne stanke i uspješno odrađenih kvalifikacija. Mogu reći da smo sve sretne što smo se vratile s uspješno odrađenim ciljevima u reprezentaciji. Vratile smo se odličnog zdravstvenog stanja što me veseli jer se možemo u potpunosti posvetiti klupskim ciljevima koji nam slijede. Prva na rasporedu je utakmica sa Zrinskim koja zasigurno neće biti laka s obzirom da je to ekipa koja se diže u formi i koja raste.Vratila im se Selena Milošević čime su dobili plus na vanjskim pozicijama i iskustvo koje ona nosi. Utakmica sigurno neće biti laka no naš je prvi cilj nastaviti naš uspješan niz u domaćoj ligi, ostvariti 6. pobjedu te ispuniti zadatke koje trener stavi pred nas. Prije svega bitno je da nastavimo raditi na dobroj i agresivnoj obrani, pokušati zabiti što više lakših pogodaka iz tranzicije, polukontre i kontre. Nadam se da ćemo moći sve igrati i da neće doći do nekih ozljeda. Zadatak je krenuti 100 %  i odraditi sve što nam slijedi prije kvalifikacija za Europsku ligu kojima se veselimo – rekla je Dora Kalaus Žulj.

Vidimo se u subotu s početkom u 18.00 sati u ŠSD Josip Samaržija-Bepo.